DKK 185,00 Ekskl. kortgebyr

Hvorfor begår også flinke fyre voldtægt?

06.02.2018 kl. 19:30 Pressen, Politikens Hus, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 185,00 Ekskl. kortgebyr

Tom og Thordis havde været kærester i seks uger, da han voldtog hende efter en gymnasiefest. Thordis anmelder det ikke, men hændelsen kommer til at påvirke hende dybt.

Hvordan kunne det ske? Hvad fik en ellers flink og helt normal fyr til fuldstændig at tilsidesætte det afgørende samtykke fra hende, han holdt af og respekterede? Og hvorfor har det været så svært for både ham og hende at erkende, at hændelserne den aften var så forkerte, at de satte gang i en dominoeffekt af usikkerhed, flugt og selvhad, der har præget deres tilværelser i de 20 år, der er gået, siden overgrebet fandt sted?

Tom og Thordis forhold stoppede, men episoden slap dem aldrig. Et årti senere sendte Thordis Tom en mail, hvor hun konfronterede ham med det, han havde gjort. Og hun fik et svar, hun end ikke havde turdet håbe på: En uforbeholden undskyldning fyldt med anger.

Undskyldningen bliver begyndelsen på en otte år lang mailkorrespondance og efter hundredvis af breve med svære spørgsmål og endnu sværere svar, bliver de enige om at mødes ansigt til ansigt. De mødes i Cape Town, midt mellem deres hjemlande, og det blev et møde, der har forandret deres liv for altid.

’Rejsen mod tilgivelse’ er et unikt samarbejde mellem offer og gerningsmand. En sand historie om at turde nærme sig det, man frygter allermest, om at søge forsoning og dermed kunne leve videre.

Bogen udkom sidste år på engelsk, og har gjort Tom Stranger og Thordis Elva verdenskendte. Nu udkommer den på dansk, og denne aften i Pressen kan du møde dem begge og høre dem fortælle historien, som de hver især oplevede den, dengang for mange år siden – og i de dage, uger, måneder og år, der fulgte.

Tom og Thordis vil undervejs rejse en række spørgsmål, som de selv vil forsøge at besvare. Milla Mølgaard og Kristian Corfixen, begge journalister på Politiken, interviewer og modererer, og der vil være åbent for spørgsmål fra salen.

NB: Arrangementet foregår på engelsk.

  • Tirsdag 6. februar kl. 19.30
  • Pressen, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 100 kr.
  • Pris uden abonnement 175 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet
  • Tilkøb af bog Pluspris 230 kr. Pris uden abonnement 300 kr.