DKK 185,00 Ekskl. kortgebyr

Hanne-Vibeke Holst og Mette Davidsen-Nielsen

30.10.2017 kl. 19:30 Pressen, Politikens Hus, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 185,00 Ekskl. kortgebyr

Med sin nye roman ’Som pesten’ sætter Hanne-Vibeke Holst nok en gang et relevant samfundsproblem til debat. Denne aften i Pressen kan du høre mere om hvordan – og hvorfor – når forfatteren møder kulturredaktør Mette Davidsen-Nielsen.

Det kommer blandt andet til at handle om, hvad der sker med samfund, politik og mennesker, når vi står over for de værst tænkelige scenarier. Holder ideen om et samarbejde på tværs af landegrænser fx, når vi står i ekstreme situationer? Træffer vi de rigtige valg? Eller er enhver sig selv og sine egne nærmest?

FNs generalsekretær Dag Hammerskjöld har sagt, at ’FN ikke er skabt for at vi alle skal komme i himlen. FN er til, så vi undgår at ende i helvede.’ Det citat har været Hanne-Vibeke Holsts arbejdscitat i arbejdet med den nye roman, som blandt andet har vigtigheden af og udfordringen ved internationalt samarbejde på tværs som sit omdrejningspunkt. I romanen, som er en højdramatisk samtidsroman om det moderne menneske på kanten af katastrofen, undersøger forfatteren nemlig hvad der sker, når vi som samfund og civilisation får en fælles fjende. For et er, at kunne bekrige hinanden indbyrdes eller lande imellem, men hvordan med samarbejdet, når det er ydre, fælles trusler, vi står over for? Er vi overhovedet i stand til at finde ud af at arbejde sammen – før det måske er for sent?

Om romanen:
I romanen ’Som pesten’ er den danske læge Karoline Branner just ankommet til Genève for at starte på en frisk som koordinator i WHO’s afdeling for pandemibekæmpelse, da en ny og dødelig influenza bryder ud. Først i Danmark, siden kloden rundt. Den idealistiske læge sættes på sit livs prøve: Ikke alene skal hun stoppe pandemiens gruopvækkende hærgen, hun skal også kæmpe mod stærke politiske og økonomiske kræfter. Oveni er hun trængt på hjemmefronten, hvor hun må slås for at holde sammen på en umulig kærlighed.

  • Mandag 30. oktober kl. 19.30
  • Pressen, Politikens Hus, Vester Voldgade 33, København V
  • Pluspris 100 kr.
  • Pris uden abonnement 175 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet
  • Tilkøb af bog Pluspris 230 kr. Pris uden abonnement 300 kr.