DKK 260,00 Ekskl. kortgebyr

Jødisk Nytårskoncert 2017

17.10.2017 kl. 19:30 Københavns Synagoge, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 260,00 Ekskl. kortgebyr

Jewish Culture in Copenhagen inviterer inden for til årets Jødiske nytårskoncert i Københavns synagoge, hvor du kan opleve tre tenorer med israelsk kor, der synger Shlomo Carlebach.

Takket være Shlomo Carlebach (1924-94), 'Den Syngende Rabbiner', er jødisk liturgisk musik bragt ud af synagogen og blev hver mands eje. Hans sange er blevet klassikere og bliver stadigvæk sunget over hele verden, og selv om mange af hans melodier hører til den ortodokse musiktradition, passer de lige så godt til en koncertsal eller festivalplads og de ramte lige i hjertekulen af Woodstock-generationen.

Hans stil med relativt korte, iørefaldende melodier og mange gentagelser kombinerer hasidisk jødedom med varme og personlige følelser, der får dig til at være en del af det og synge med. Denne følelse vil Jewish Culture in Copenhagen genskabe, når de har inviteret de unge kantorer Moshe Fishel, Tsudik Greenwald og Tzvi Grinhaim sammen med et israelsk kor, der vil nyfortolke Shlomo Carlebachs sange for os.

Carlebach betragtes i dag som den største jødiske religiøse sangskriver af det 20. århundrede. Hans karriere strakte sig over 40 år hvor han har komponeret tusindvis af melodier og indspillede mere end 25 albums, som stadigvæk er ligeså populære som i hans levetid.

Carlebach sagde i et interview i New York Times, at hans sangkarriere begyndte i Greenwich Village i New York, hvor han mødte Bob Dylan, Pete Seeger og andre folkesangere.

Mens han levede, blev han tilbedt af fans og samtidigt kritiseret af mange ortodokse rabbinere pga. hans musik og hans måde på at gå ud og popularisere jødedommen. Han blev også kritiseret, fordi han lyttede til og roste og kyssede syngende kvinder på en kærlig måde. Men der var aldrig tvivl om hans sanges dragende kraft!

Det er et kæmpe livsværk, som de unge stjernekantorer Moshe Fishel, Tsudik Greenwald og Tzvi Grinhaimvil præsentere for os sammen med koret.

Kantor Moshe Fishel, 28, er født i Israel og velkendt over hele Europa. Ud over sine pligter i Münchens synagoge optræder han ved koncerter, sidst ved den jødiske festival i Krakow. Han har en usædvanligt lyrisk tenorstemme, og optræder ofte sammen med tidens største kantorer og dirigenter.

Kantor Tzvi Grinhaim er også fra Israel, han er 24 år gammel. Allerede som 10-årigt vidunderbarn havde han en unik stemme og usædvanlig sangtalent. Eksperter spår ham en stor operakarriere. Nu arbejder han i Tel Avivs Store Synagoge og optræder ved kantorkoncerter i Europa.

Tsudik Greenwald har også en smuk lyrisk tenorstemme, som spænder vidt fra de laveste til de højeste toner med lethed og klarhed. Han er født i New York, men emigrerede til Israel. Mange spår ham en stjernekarriere indenfor kantorernes verden. Han betragtes i dag som en af de største af den unge kantorgeneration. Han optrådte også på Lincoln Center i New York, på Forårsfestivalen i Budapest og havde en serie af 5 koncerter med det berømte Budapest Klezmer band i New York.

Stjernekantorerne bliver ledsaget af Menachem Bristowski på klaver og kor fra Israel.

Koncerten er et samarbejde mellem Jewish Culture in Copenhagen og Det Jødiske Samfund i Danmark.

Glæd jer til denne oplevelse med tre tenorer og Carlebachs musik. Det bliver en koncert, vi sent vil glemme.

  • Tirsdag 17. oktober kl. 19.30
  • Københavns Synagoge, Krystalgade 12, 1172 København K 
  • Pluspris 200 kr. 
  • Pris uden abonnement 250 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet.