DKK 175,00 Ekskl. kortgebyr

Luksus, slaver og slid

25/8-16 kl. 19-21 Brede Værk, Havestuen Hovedbygning, Kongens Lyngby
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 175,00 Ekskl. kortgebyr

Foredragsrække på Museet Brede Værk. Kom og mød Nationalmuseets forskere, der folder deres viden ud i direktørens smukke havestue i Brede hovedbygning fra 1795.

Kom til foredrag i Brede (Lyngby) torsdag 11., 18. og 25. august kl. 19-21. En rundvisning i hovedbygningen og forfriskninger i parken er inkluderet i prisen. 

Torsdag 25. august kl. 19-21
Fra ’fars’ faste hånd til fagforeninger og forhandling
Op igennem 1800-tallet blev den voksende klædefabrik i Brede ledet som en klassisk, patriarkalsk virksomhed. Direktøren sørgede for boliger, bespisning og andre goder til arbejderne, som respektfuldt omtalte ham som ”vor far”. Man var ikke bare arbejder på klædefabrikken, man var også ”Breder”. Bagsiden af den trygge livsform var kontrol og indblanding i privatlivet. Men sidst i århundredet ændrede tingene sig; nu ville arbejderne have medbestemmelse og der blev dannet fagforeninger, også ude på landet i det fredelige Brede, som blev del af et nyt fællesskab med landets øvrige tekstilarbejdere – og det gik ikke stille af sig. Med Brede Værk som omdrejningspunkt får vi historien om dengang det moderne, danske arbejdsmarked blev skabt, og grunden blev lagt for ”Den danske model”, som stadigvæk spiller så stor en rolle for både vores daglige arbejdsliv, og for de politiske diskussioner om vores fælles fremtid.


Aftenens foredragsholder er seniorforsker, ph.d. Lars K. Christensen, som er medforfatter til bogen: Arbejdernes historie i Danmark – 1800-2000. Bogen kan købes ved arrangementet. 

Faktaboks
  • Torsdag 11. august kl. 19-21
  • Torsdag 18. august kl. 19-21
  • Torsdag 25. august kl. 19-21
  • Brede Værk, I.C. Modewegs Vej 6, 2800 Lyngby, i havestuen i Brede Hovedbygning

    Pris pr. gang.
  • Pluspris 130 kr.
  • Pris uden abonnement 165 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet.


OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.