DKK 810,00 Ekskl. kortgebyr

Hallands Vaderö 2016

09.07.2016 kl. 06:30 Sjælør station, Valby
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 810,00 Ekskl. kortgebyr

Ta’ med Politiken Plus til Hallands Vaderö – en naturperle kun få timer fra København. Her skal vi se sæler ligge og sole sig på klippesten og i fri dressur i vandet.

Denne lille naturperle af en klippeø i Kattegat lige ud for den maleriske fiskerby Torekov. Hallands Väderö er kun ca. 3 kvadratkilometer og er udlagt som naturreservat i 1958. 

Sæler og skøn natur på Hallands Väderö
Der er ingen fastboende befolkning, men øen er kendt for sin smukke natur med den rå klippekyst, det rige fugleliv, særpræget flora samt Sveriges største bestand af sæler, med over 400 par.

Vi starter fra Sjælør Station og kører op til Torekov. Her sejler vi de sidste 3 kilometer ud til øen, det tager ca. 25 minutter. Allerede fra båden vil vi se de små tejster, der yngler langs den klipperige kyst. Tejsten er en alkefugl, der på mange måder minder om en lille pingvin.

Når vi er i land vil vi spadsere en tur ad de små trampestier rundt på øen og langs den flotte klippekyst. Her vil vi se på fugle, naturen, blomster og ikke mindst de mange sæler, der ligger og soler sig på stenene. Får, små heste og kvier græsser frit og vi kan slentre ubesværet gennem denne klippefyldte frodighed. Inde på øen ligger en af de sidste rester af Europas oprindelige bøgeskove. Bøgeskoven siges at være den ældste i Sverige. Vi finder et skønt sted, hvor vi spiser den medbragte mad.

I løbet af dagen vil vi se flere fuglearter bl.a. terner, huldue, skærpiber, alk og tejst. Over 600 arter vilde blomster og bregner vokser på øen, så også i dén afdeling bliver der rigeligt at se på.

Tilbage ved landingsstedet er der mulighed for at købe en is eller lignende i øens eneste kiosk.  

Faktaboks

  • Lørdag 9. juli 2016
  • Afgang fra Sjælør Station kl. 6.30 til ca. kl. 19
  • Pluspris 675 kr. 
  • Pris uden abonnement 800 kr. 
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet
  • Arrangør: Scanbird 


OBS:
 For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.