DKK 175,00 Ekskl. kortgebyr

Forpremiere: A Perfect Day

08.06.2016 18:30 Grand Teatret - Sal 3, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 175,00 Ekskl. kortgebyr

AFLYST! - ’A Perfect Day’ er ’MASH’ op ad dage, en absurd komedie om noget som egentlig ikke er til at spøge med: Krig.

I filmen, der i øvrigt har et fantastisk veloplagt cast ført an af Tim Robbins, Benicio del Toro og Olga Kurylenko, lakker krigen i Bosnien mod enden. Landet ligger i ruiner, og gode naboer er blevet til bitre fjender. FN-soldater prøver at holde ro og orden, men det murrer fortsat under overfladen. Lokalbefolkningen forsøger at generobre hverdagen, men jorden og vejene er minerede og brøndene forgiftede. I dette kaos møder vi hjælpearbejderne fra ’Aid Across Borders’…

Ved dette særarrangement kan du se filmen sammen med forfatter og journalist Steen Ramsgaard, forfatter til bogen ’Krigen i Europas baggård’ og pensioneret oberst Lars R. Møller, som har skrevet forord til bogen. De vil efter filmen perspektivere og diskutere både film og bog i selskab med Politikens Henrik Kaufholz. 

Om Krigen i Europas baggård:

Hvad skete der egentlig dengang, da Jugoslavien brød sammen, og Balkan pludselig stod i flammer? 
I Krigen i Europas baggård fortæller journalist Steen Ramsgaard om den komplicerede konflikt, dens historiske rødder og dens efterdønninger, som mærkes helt op til i dag. 

Ramsgaard dækkede krigen for DR, og i bogen genbesøger han nogle af stederne og taler med mennesker, som på hver deres måde spillede en hovedrolle: Politichefen, som afslører, hvordan 8.000 blev ofret for et højere formål i Srebrenica. Retsmedicineren, som siden 1991 har identificeret lig fra massegrave. Spindoktoren, som gjorde Milosevic til præsident. Obersten fra den jugoslaviske hærs kontraspionage, som prøvede at holde sammen på Jugoslavien. Den bosniske kz-fange, som kom på forsiden af alverdens medier og siden bosatte sig i Danmark. Den danske oberst Lars Møller om den fredsbevarende indsats og operation Bøllebank – og mange flere.

Men krigen på Balkan er ikke en afsluttet historie. Uroen ulmer stadig. Kritiske medier underkues og trues. Tidligere topfolk, der ved for meget, myrdes. Demokratiet står svagt – en del af løsningen findes formentlig i EU, hvor indtil videre kun Slovenien og Kroatien er blevet optaget, men flere af landene er på vej.

Fakta:
Onsdag 8. juni kl. 18.30
Grand Teatret, Mikkel Bryggers Gade 8, København K
Pluspris 90 kr.
Pris uden abonnement 165 kr.
Billetgebyr 10 kr. pr. billet