DKK 105,00 Ekskl. kortgebyr

Art Weekend Aarhus - Tur 5 - Mejlgade

29/5-16 kl. 13.30-15.30 rum46, Aarhus C
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 105,00 Ekskl. kortgebyr

Med Art Weekend Aarhus (AWA) inviterer kunsten.nu på en opdagelsesrejse i det aarhusianske kunstliv.

Lige fra de unge talenter til de etablerede kunstnere. 21 museer, kunsthaller, gallerier, kunstskoler og projektrum i Aarhus deltager med et bredt program af udstillinger, ferniseringer, finnisager, foredrag, guidede ture og meget mere!

AWA fører dig gennem byens sprudlende kunstscene på en inspirerende guidet rundtur. Turene guides af fagligt kyndige omvisere, som har stor viden om kunsten og den aarhusianske kunstscene.

Vi guider dig på udstillingerne, hvor du får insiderviden om udstillingsstedet, selve udstillingen og kunstneren bag. Du er velkommen til at stille spørgsmål undervejs.


Tur 5 - Mejlgade
Turen indledes i Latinerkvarteret i Aarhus og går fra Studsgade til det gamle kvarter i Mejlgade, der summer af caféliv og kreative kunstskoler, gallerier og projektrum. På turen vil kunstskribent og kurator Trine Rytter Andersen guide dig og du vil opleve det rige og varierede udbud på den aarhusianske kunstscene, når du møder alt fra projektrum til etablerede gallerier og spirende talenter på to af Aarhus’ kunstskoler. Turen afsluttes med servering af vin og kolde drikke i det hyggelige gårdmiljø hos Charlotte Fogh Gallery. Turen ledes af kunstskribent og kurator Trine Rytter Andersen. 

rum46 - Lise Skou: Exchange Library
Exchange Library er et projekt, som har såvel en kunstnerisk som en økonomisk ambition. Det er et projekt, der muliggør nye økonomiske forestillinger og tilbyder et nyt offentligt rum ved at anvende produktion, handel og virksomhedskoncepter som kunstnerisk metode. Det er også et butikskoncept, hvor alle led i driften er offentligt tilgængelig. Exchange Library har ikke en forudbestemt struktur eller forretningsplan, men et ønske om nye typer af produktion, arbejde og økonomi.

rum46 - Lars Heningsen og Grete Aagaard: ReHerb
Med projektet ReHerb inviteres til en revitalisering af tilsyneladende udtjente krydderplanter - og tilbyder bl.a. lån af vækstlyslamper, en ‘gør-det-selv’ model samt en oversigt med ‘fif og faldgruber’. ReHerbs udlånssæt indgår i udveksling og undersøgelse med Exchange Library.

Aarhus Kunstskole - Aarhus Kunstskole Grundskole: INSIDE OUT: Context First
Udstillingen præsenterer resultaterne af en åben, eksperimental dialog med de studerende, som har skabt værker, der, frem for at fokusere på selve indholdet, har haft fokus på konteksten som beskueren oplever værkerne i. INSIDE OUT tilstræber at åbne op for en dialog med publikum ved at vende den traditionelle måde at betragte kunst på, på hovedet.

Aarhus Kunstskole - Fotografisk Skole: Aktuelle værker
Fotografisk Skole udstiller nye værker med en personlig, visionær og eksperimenterende tilgang til fotografiet.

Aarhus Kunstskole - Aarhus Kunstskoles Værkstedsskole: MOBILER
Betydningen af begrebet “mobile” når anvendt på skulpturer, har udviklet sig siden det første gang blev foreslået af Marcel Duchamp i 1931 til at beskrive den tidlige, mekaniserede værker af Alexander Calder. Aarhus Kunstskoles Værkstedsskole har arbejdet med denne kategori og giver i deres projektrum bud på mobilens øjeblikkelige situation.

Det Jyske Kunstakademi: Klumpglomerate
Det Jyske Kunstakademis elever, Regitze Engelsborg Karlsen, Olga Benedicte & Anne Zychalak Stolten, Freja Niemann Lundrup, Jayne Dent, Stine Rosdahl-Petersen, Sabine Wedege, Villiam Miklos Andersen, M.B. Pedersen, Maja Hjorth Jensen, Frederik Rønde Sørensen, Clara Denmark, Max Gam, Luna Lund Jensen og Mads Borre inviterer til det kollektive udstillingsprojekt Klumpglomerate, der under årets festivaltema Open Gestures sammensætter en værkmasse i et eksperimenterende konglomerat.

Charlotte Fogh Gallery - Morten Schelde: Evolution Blues
Udstillingen viser helt nye tegninger, der alle er produceret indenfor det seneste år. Motiverne varierer fra det konkrete til det surreelle. Evolution Blues fremstår som et kalejdoskop med udgangspunkt i det, kunstneren selv ser og oplever; historier og situationer uden egentlige fortællinger. Udstillingen kan betragtes som en analogi mellem evolutionsprocessen og den kunstneriske proces: I begge processer er der perioder med skiftevis hektisk aktivitet og pauser med ro og stilstand.

Faktaboks
Søndag 29. maj kl. 13.30-15.30
Mødested: rum46, Studsgade 46, 8000 Aarhus C
Steder: rum46, Aarhus Kunstskole, Det Jyske Kunstakademi, Charlotte Fogh Gallery.
Pluspris 65 kr.
Pris uden abonnement 95 kr 
Billetgebyr 10 kr. pr. billet.


Se de øvrige omvisninger
her


OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.