DKK 105,00 Ekskl. kortgebyr

Art Weekend Aarhus - Tur 4 - Vestergade

29/5-16 kl. 12-14 Galleri Grundstof, Aarhus C
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 105,00 Ekskl. kortgebyr

Med Art Weekend Aarhus (AWA) inviterer kunsten.nu på en opdagelsesrejse i det aarhusianske kunstliv.

Lige fra de unge talenter til de etablerede kunstnere. 21 museer, kunsthaller, gallerier, kunstskoler og projektrum i Aarhus deltager med et bredt program af udstillinger, ferniseringer, finnisager, foredrag, guidede ture og meget mere!

AWA fører dig gennem byens sprudlende kunstscene på en inspirerende guidet rundtur. Turene guides af fagligt kyndige omvisere, som har stor viden om kunsten og den aarhusianske kunstscene.

Vi guider dig på udstillingerne, hvor du får insiderviden om udstillingsstedet, selve udstillingen og kunstneren bag. Du er velkommen til at stille spørgsmål undervejs.


Tur 4 - Vestergade
Turen indledes i det gamle Vestergadekvarter med spansk tapas serveret af den udstillingsaktuelle kunstner, Joaquin Zaragoza, på Galleri Grundstof, hvor maden harmonerer med de udstillede værker på galleriet. Derefter guider kunsthistoriker Pernille Rom dig videre langs de smalle gader, hvor du møder flere udstillingssteder, der spænder vidt over kunstscenen i Aarhus. Undervejs besøges et galleri, et værkstedsfællesskab og en kunstskole. Efter turen indbydes der til seminar under overskriften Translating Transience på Galleri Image kl. 14. Turen ledes af kunsthistoriker Pernille Rom.


Galleri Grundstof - Joaquin Zaragoza: Vejen (El Camino)
Udstillingens værker er fra grænseområdet med de spanske enklaver i Nordafrika og Marokko. Joaquin Zaragozas værker er umiddelbart rolige og udramatiske, og som fotografier er de nærmest statiske. Værkerne er næsten tømt for mennesker og flygtningestrømmens kaos. Et meget stærkt, provokerende virkemiddel i beskrivelsen af en situation, der for de involverede er så fuld af uro, kaos og usikkerhed.

Værkstedsfællesskabet Møllegade 5 - Open Studios
I værkstedsfællesskabet udstiller billedkunstnerne Birgitte Ejdrup Kristensen, Ditte Lyngkær Pedersen og Elle-Mie Ejdrup Hansen. Det centrale kunstnerværksted rummer etablerede billedkunstnere, der alle har udstillet i både Danmark og udlandet. Møllegade 5 har i mere end 20 år dannet rammen for kunstnerfællesskabet og afholder under Art Weekend Aarhus den sidste udstilling inden værkstedsfællesskabet bliver lukket ned af kommunen.

Århus Kunstakademi - Afgang 2016
Udstillingen viser værker fra de 11 afgangsstuderende fra Århus Kunstakademi; Anne Vemming, Annemette Hvid Hansen, Annette Zierau, Birthe Johansen, Else Bertelsen, Jeannie Haugegaard, Karen Thomassen, Krestine Harboe Lorentzen, Lars Rune Hvidberg, Susanne Baldus Pedersen og Tina Fenger.

Århus Kunstakademi - Om 20 min
Fællesudstilling med kunstnere fra Århus Kunstakademi; Pia Møller-Light, Kirsten Johannessen, Birthe Thy, Gitte Brinch Knudsen, Janne Kappel, Kirsten Holm Nielsen, Grethe Lomholt, Karin Madsen, Ulla Salling Mortensen og Karina Præstegaard. Hver kunstner har stillet sig selv udfordringen at skildre deres valg, hvis de fik 20 minutter til at pakke deres vigtigste ejendele sammen i en skotøjsæske.

Faktaboks
Søndag 29. maj kl. 12-14
Mødested: Galleri Grundstof
Vestergade 62, 8000 Aarhus C
Steder: Galleri Grundstof, Værkstedsfællesskabet Møllegade 5, Århus Kunstakademi
Pluspris 65 kr.
Pris uden abonnement 95 kr 
Billetgebyr 10 kr. pr. billet.


Se de øvrige omvisninger
her


OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.