DKK 105,00 Ekskl. kortgebyr

Art Weekend Aarhus - Tur 3 - Ø-gadekvarter

28/5-16 kl. 14.30-16 Galleri Profilen, Aarhus C
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 105,00 Ekskl. kortgebyr

Med Art Weekend Aarhus (AWA) inviterer kunsten.nu på en opdagelsesrejse i det aarhusianske kunstliv.

Lige fra de unge talenter til de etablerede kunstnere. 21 museer, kunsthaller, gallerier, kunstskoler og projektrum i Aarhus deltager med et bredt program af udstillinger, ferniseringer, finnisager, foredrag, guidede ture og meget mere!

AWA fører dig gennem byens sprudlende kunstscene på en inspirerende guidet rundtur. Turene guides af fagligt kyndige omvisere, som har stor viden om kunsten og den aarhusianske kunstscene.

Vi guider dig på udstillingerne, hvor du får insiderviden om udstillingsstedet, selve udstillingen og kunstneren bag. Du er velkommen til at stille spørgsmål undervejs.


Tur 3 - Ø-gadekvarter
Turen begynder i det charmerende Ø-gadekvarter i Aarhus, hvor kunsthistoriker Pernille Rom guider dig rundt til tre af byens udstillingssteder. Efter at have besøgt et af byens store gallerier bevæger turen sig ned i det gamle Vestergadekvarter, der rummer både et fotografisk udstillingssted og en af Aarhus’ kunstskoler. Turen sluttes af med en introduktion på Århus Kunstakademi, hvor akademiets billedkunstnere fortæller om udstillingerne Om 20 min og Afgang 2016, hvortil der serveres kaffe, kage og kolde drikke. Turen ledes af kunsthistoriker Pernille Rom. 

Galleri Profilen - Annette Olesen: De som går
I udstillingen er Annette Olesens malerier et forsøg på at fastholde interessen for den flygtige begivenhed. Farvefladerne og mønsteret sammen med figurationens gentagelse, skaber på samme tid diversitet og ikke diversitet, bevægelse og mellemrum.

Galleri Image - In Between / In Transit
Udstillingen In Between / In Transit af George Awde, Stefanie Zofia Schultz, Omar Imam, Gohar Dashti, Tanya Habjouqa, kurateret af Peggy Sue Amison, viser værker fra en gruppe kunstnere, der fokuserer på transittilstanden. Hver kunstners projekt byder på forskellige visuelle narrativer, som reflekterer over en civilisation i forandring. Ved brug af fotografi, performance og film udforsker kunstnerne historier fra mennesker, som er rejst til en kultur, der er markant anderledes end den de er født i. Personfortællingerne illustrerer de prøvelser, som kulturovergangen skaber, samt dens psykiske og fysiske effekter.

Århus Kunstakademi - Afgang 2016
Udstillingen viser værker fra de 11 afgangsstuderende fra Århus Kunstakademi; Anne Vemming, Annemette Hvid Hansen, Annette Zierau, Birthe Johansen, Else Bertelsen, Jeannie Haugegaard, Karen Thomassen, Krestine Harboe Lorentzen, Lars Rune Hvidberg, Susanne Baldus Pedersen og Tina Fenger.

Århus Kunstakademi - Om 20 min
Fællesudstilling med kunstnere fra Århus Kunstakademi; Pia Møller-Light, Kirsten Johannessen, Birthe Thy, Gitte Brinch Knudsen, Janne Kappel, Kirsten Holm Nielsen, Grethe Lomholt, Karin Madsen, Ulla Salling Mortensen og Karina Præstegaard. Hver kunstner har stillet sig selv udfordringen at skildre deres valg, hvis de fik 20 minutter til at pakke deres vigtigste ejendele sammen i en skotøjsæske.

Faktaboks
Lørdag 28. maj kl. 14.30-16
Mødested: Galleri Profilen, Grønnegade 93, 8000 Aarhus C
Steder: Galleri Profilen, Galleri Image, Århus Kunstakademi
Pluspris 65 kr.
Pris uden abonnement 95 kr 
Billetgebyr 10 kr. pr. billet.

Se de øvrige omvisninger her


OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.