DKK 160,00 Ekskl. kortgebyr

Ny kulturarv på RAGNAROCK

26.05.2016 kl. 19:00 Ragnarock, Roskilde
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 160,00 Ekskl. kortgebyr

Plakater, plader og musikafspillere - ny kulturarv?

De seneste år har Danmarks nye museum for rock, pop og ungdomskultur RAGNAROCK aktivt bygget en samling op. 

For hver genstand har museet skulle tage stilling til dens status som potentiel kulturarv og hvordan denne bevares bedst. Hvilke kriterier ligger til grund for, hvad der er værd at gemme - og hvad vil eftertiden finde relevant? 

Mød museumsinspektør Rasmus Rosenørn og konservator Camilla Bastholm, der fortæller om hvordan man samler ind i sin egen samtid og hvordan man konserverer hverdagsting som plakater, plader og fan-merchandise.

RAGNAROCK
- museet for pop, rock og ungdomskultur er et nyt nationalt, kulturhistorisk museum med fokus på musik og ungdomskultur. Formidler, hvordan unge med musik har flyttet grænser og påvirket samfundet gennem f.eks. nye danseformer, forbrug, politiske holdninger samt brugen af musikafspillere og nye teknologier. Det handler om os, når vi lytter til musik, danser, kæmper, skaber og dyrker idoler.

Ungdommen har siden 1950’erne udtrykt sig gennem rock- og popmusik og senere gennem bl.a. punk, hiphop og elektronisk musik. Musikken er en af de stærkeste kulturelle bevægelser i det 20. og 21. århundrede, og det er den bevægelse, RAGNAROCK formidler og dokumenterer. Museet er en kalejdoskopisk fortælling om dansk ungdomskultur - fortalt gennem musikkens lyd, billeder og symboler.

Faktaboks

  • Torsdag 26. maj kl. 19
  • Ragnarock, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde
  • Pluspris 90 kr.
  • Pris uden abonnement 150 kr. 
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet


OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.