DKK 360,00 Ekskl. kortgebyr

Kroppen flyder - cocktails og lægevidenskab

12.05.2016 kl. 19:30 Pressen, Politikens Hus, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 360,00 Ekskl. kortgebyr

Få indblik i kropsvæskernes skiftende betydning i medicinens historie – og nyd udsøgte cocktails samtidig. Velkommen til en aften, hvor en forsker og en af Europas bedste bartendere kombinerer det videnskabelige oplæg med velkomponerede væsker i cocktailglassene – alle inspireret af foredragets indhold!

Der bliver tale om et anderledes og eksklusivt viden- og cocktailseminar, når museumsinspektør Adam Bencard fra Medicinsk Museion dykker ned i medicinhistorien og fortæller om alt fra blod, slim, gul og sort galde, over anatomi og obduktioner til kroppen som bakterielt økosystem. Hasse Bank Johansen, indehaver af Skt. Pauls Apothek og vinder af et antal prestigiøse priser, supplerer det videnskabelige foredrag med velkomponerede væsker i cocktailglassene – inspireret af foredragets indhold – der vil med andre ord være næring til både hoved, mave, krop og sind i løbet af aftenen. 

I små 2000 år – fra Antikken til 1800-tallet – udgjorde de fire væsker grundlaget for medicinske teorier om menneskets sygdom og sundhed, for livsstilsråd og for praktisk behandling. I dag flyder kroppen på en ny måde, når forskere studerer vores kroppes små økosystemer befolket af trillioner af bakterier.

Hør blandt andet om åreladning, brækmidler, kostråd, kolerabehandling, skørbug, miasmer, igler og andet godt fra medicinens lange historie, kombineret med perspektiver til den moderne biomedicinske udforskning af kroppen som et åbent kemisk og molekylært system – som altså også inkluderer hundredvis af arter af mikroorganismer.

Mød også Hasse Bank Johansen, en af Europas bedste bartendere, der har komponeret en række udsøgte cocktails på baggrund af foredragets indhold(!), så vi kan være sikre på, at der er styr på væskebalancen hos publikum undervejs. 

Fakta:
Torsdag 12. maj kl. 19.30
Pressen, Politiken, Vester Voldgade 33, porten, København V
Pluspris 275 kr. 
Pris uden abonnement 350 kr.
Billetgebyr 10 kr, pr. billet