DKK 175,00 Ekskl. kortgebyr

Hvor taler du flot dansk!

27.04.2016 kl. 19:30 Pressen, Politikens Hus, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 175,00 Ekskl. kortgebyr

I forlængelse af sin just udkomne bog ’Hvor taler du flot dansk!’ fortæller Abdel Aziz Mahmoud denne aften historien om, hvordan det er at elske Danmark – og alligevel føle, at man aldrig kan blive dansk på den rigtige måde.

Om den førstefødte søn, der blev sine forældres prøvekanin i det nye samfund. Og om at lægge ansigtet i de rette folder, når man bliver rost for sin fine udtale. Men han kommer også for at fortælle, at integration kan lykkes, og at det kræver hårdt arbejde, nysgerrighed samt en god portion humor fra begge sider af ligusterhækken i kulturmødet mellem vestlige og arabiske traditioner.

Abdel Aziz Mahmoud blev vært på Aftenshowet og fik sig dermed en plads i den bedste sendetid ude ved de kakkelborde, politikerne hårdnakket påstår, danskerne sidder omkring. Alt imens at debatten om udlændinge i Danmark nåede nye højder hos samme politikere. Jo højere de råbte i TV Avisen, des bredere smilede han, når studievært Tine Gøtzsche stillede om til Aftenshowet og spurgte, hvad han så havde på programmet i aften. Men på et tidspunkt indså han, at den debat også handlede om ham selv, uanset om han ville det eller ej.

”Min historie er om en dreng, der ikke havde noget større ønske end at passe ind i danskernes fællesskab og derfor brugte de fleste vågne timer på at forsøge at komme i mål. Teenageren, der var flov over sine forældres arabermad og som søgte ind på journalisthøjskolen, mens han stadig gik i gymnasiet”.

Abdel Aziz Mahmouds nye bog er historien om hans families kamp for at lykkes i Danmark; om en arabisk families rejse fra Libanon til asylcenteret i Holte over Merianvej i Middelfart og til Lærkevej i Ølstykke. Om opvæksten som førstegenerationsflygtninge i et Danmark, der forandrede sig undervejs. Om ønsket om at være dansk på den rigtige måde. Og grundtvivlen om, hvornår man har gjort nok. Og om man nogensinde kan det? Men mere end noget andet, er det en snak om hverdagen og om dem, der gik en ekstra mil for Abdels familie: Naboer, lærere, arbejdsgivere. Om alt det, integration i virkeligheden handler om: nemlig om mennesker og om den lille vilje hver dag. På denne aften fortæller Abdel historien – ikke som et foredrag der påberåber sig de rigtige meninger, men med gode råd. Både dem Abdel fik og dem, han virkelig godt kunne have brugt. Og så handler det i høj grad om balancen mellem at indtage den nye kultur og samtidig holde fast i sine rødder. Men han kommer også for at fortælle, at integration kan lykkes, og at det kræver hårdt arbejde, nysgerrighed samt en god portion humor fra begge sider af ligusterhækken i kulturmødet mellem vestlige og arabiske traditioner.

Faktaboks

  • Onsdag 20. april kl. 19.30 - UDSOLGT
  • Onsdag 27. april kl. 19.30
  • Pressen, Politiken, Vester Voldgade 33, porten, København V
  • Pluspris 90 kr.
  • Pris uden abonnement 165 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

    Tilkøb af bog, (udleveres ved arrangementet)
  • Pluspris 190 kr.
  • Pris uden abonnement 250 kr.


OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.