DKK 305,00 Ekskl. kortgebyr

Cortona Days 2016

21/5-16 kl. 14.15-15.45 L’Enoteca di Mr. Brunello, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 305,00 Ekskl. kortgebyr

På Cortona Tour og Syrah Festival hos L’Enoteca di Mr. Brunello i København.

Cortona er, til dato, det område i Italien der har formået at levere den bedste kvalitet af vine produceret på Syrah.

I 1999 fik kommunen DOC status, bl.a. for Syrah, Sangiovese, Grecchetto og få andre druer, og i dag tæller medlemmerne af Cortona konsortiet 29, næsten samtlige vinproducenter i området. I blandt dem er der mange gode. Og blandt disse er nogle få endnu bedre.

Måske også de bedste. Vi er meget stolte af, på årets Cortona-Syrah festival, at kunne præsentere kernen af disse: Leuta, Fabrizio Dionisio & Stefano Amerighi. Alle tre har høstet adskillige præmier, Gambero Rosso glas, anmeldelser, 90+ ratings fra førende
vinskribenter, mm.

Det kommer der til at ske
Cortona-Syrah vinfestivalen er en stående/gående, uhøjtidelig vinsmagning (ikke at forveksle eksempelvis med en Master Class), hvor vi skal smage på syrah’er fra alle tre producenter i forskellige årgange og udgaver, nippe lidt fra den skønne, lette buffet med mundrette bidder til at akkompagnere de liflige dråber med (buffeten har vi inkluderet i prisen), måske tale lidt med producenterne - som heldigvis også taler engelsk;-) - få mulighed for at købe ind til egen vinkælder til nogle af markedets bedste priser og/eller købe direkte hos producenterne selv, hvis man er til større bestillinger. Festivalen er delt op i tre i løbet af denne lørdag, så der er gjort god plads til at nå det hele. Vi anbefaler at ankomme ca 10-15 minutter før, så vi hurtigere kan komme igennem garderoben.

Cortona-Syrah vs Rhone-Syrah
I takt med at opmærksomheden omkring vinene fra Cortona heldigvis ikke længere kunne gå helt ubemærket hen, valgte vi på restaurant L’Enoteca di Mr. Brunello - som indtil 2015 hed Cortona og åbnede 2012 - at gøre en dyd ud af at introducere københavnerne for det der indtil for nylig, var en relativ stor velbevaret hemmelighed; Syrah vine med samme elegance, finesse og fylde som vinene fra nord Rhone, og de store juicede, robuste power bomber fra det sydlige af samme region. Blot fra Italien. Fra Cortona.

Cortona-Syrah, geografisk og historisk
Klods op af Montepulciano, imellem Montalcino, Siena, Firenze og San Gimignano, ligger den vældig charmerende etruskiske by Cortona. Med sine kurvede former, bakkede landskaber og ultra høje kvalitet, hvad angår især vin og olivenolie, har området gennem tiderne tryllebundet mangt og meget godtfolk. Og det lige fra langt før både Napoleon og det bedre borgerskab i starten af det 19. århundrede (legenden vil vide at franske tropper bragte syrahstokkene med sig til byen), til 1990ernes utroskabsramte, dengang ukendte, forfatter Francis Mayes (bl.a. fra filmatiseringen
Under den toskanske sol) og til vores milleniums kulturbevidste mad- og vin passionererede foodies, med ret godt styr på hvad der er både godt og ‘not’ i det toskanske landskab.

Hvorfor syrah i Italien? 
Med de mere end 500 oprindelige druer Italien kan bryste sig med - hvor Frankrig ikke tilnærmelsesvis kan være med, kan man med rette diskutere hvor stort behovet i dag egentlig er, for
at undlade at investere i egne gemmer først. Og altså således hvorfor netop Syrah, i et skønt toskansk landskab med dejlig mange nationale druer at vælge imellem, går hen og bliver
hoveddrue? Hvad angår netop Syrah, er det sådan, at man for de cirka 200 år siden der er gået, siden Napoleon i hvert fald var på besøg, på ingen måde havde den samme viden om hverken druer
eller vin, som man har i dag. Om legenden om at franskmændene tog stokkene med sig til Cortona er sand eller ej, er faktum at syrahstokkene nu har været plantet så længe i det toskanske terroir i Cortona, at de i princippet kan betegnes som ‘lokale’. Og dette altså den (umiddelbart) franske herkomst til trods (ældre studier fra 1998 fortæller at Syrah skal være afkommet af to stokke fra det sydøstlige Frankrig). 

Hertil skal det fantastiske slutprodukt, vinen, jo også tages i betratning. Hvorfor lave noget om når nu det fungerer så godt?

Faktaboks

  • Lørdag 21. maj 2016 fra kl. 12.00-13.30
  • Lørdag 21. maj 2016 fra kl. 14.15-15.45
  • Lørdag 21. maj 2016 fra kl. 16.30-18.00
  • L’Enoteca di Mr. Brunello, Rysensteensgade 16, 1564 Kbh V.
  • Pluspris 235 kr.
  • Pris uden abonnement 295 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet

OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.