DKK 405,00 Ekskl. kortgebyr

Sommersymfoni: Isabelle Faust i Prag

14.08.2016 kl. 15:00 Tivoli Koncertsalen, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 405,00 Ekskl. kortgebyr

Violinstjernen Isabelle Faust lyser op i Dvořáks melankolske, temperamentsfulde og meget tjekkiske violinkoncert, hvorefter koncerten fortsætter i det slaviske spor med Dvořáks populære og elskede 9. symfoni, Fra den nye verden.

I anden halvdel af 1800-tallet var Prag centrum for en række nationalromantiske komponister, der dyrkede den slaviske natur og kultur i deres værker. 

Blandt dem er Smetana, der med sin opera Den solgte Brud forsøger at opfinde en speciel tjekkisk operagenre, bl.a. ved at lade handlingen udspille sig i en tjekkisk landsby. Ved koncerten i Tivoli står ouverturen på programmet, sammen med musik af Dvořák, der i dag nok den mest kendte af de tjekkiske nationalromantikere. Hans 9. og sidste symfoni blev skrevet under hans tre år i USA, og til trods for at visse temaer kan lyde stærkt amerikansk-folkloristisk inspireret, var Dvořáks eget udsagn, at symfonien "er og bliver tjekkisk musik".

Isabelle Faust er solisten i Dvořáks Violinkoncert, og hun er kendt for sine nærværende og indsigtsfulde fortolkninger med et stærkt historisk fundament. Hendes indspilninger af Bergs og Beethovens violinkoncerter har vundet såvel en Diapasson d’Or som en Gramophone Award i 2012. Hun spiller på ”The Sleeping Beauty” – en Stadivarius fra 1704!

Faktaboks

  • Søndag 14. august kl. 15
  • Tivolis Koncertsal (Indgang via Tivolis Hovedindgang), Vesterbrogade 3, København V.
  • Pluspris A-billetter 316 kr. 
  • Pris uden abonnement A-billetter 395 kr.
  • Entréen til Tivoli er inkluderet i koncertbilletten.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet.

OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.