DKK 210,00 Ekskl. kortgebyr

En aften med Chris Minh Doky: Ord, Nærvær og live-musik

18.04.2016 kl. 19:30 Pressen, Politikens Hus, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 210,00 Ekskl. kortgebyr

Chris Minh Doky, den internationalt kendte og anerkendte jazzmusiker, har rejst verden rundt med sin musik og søgt nærvær undervejs. Fra en flerkulturel opvækst på Nørrebro, over en tilværelse i New York uden en krone på lommen, siden i jazzens superliga – til i dag, hvor han forsøger at slutte fred med sig selv og sine skyggesider. Hans nye bog ’Nærvær – en musikalsk rejse om at sætte sig selv på spil’ handler om ham, men også om hvordan man skaber nærvær i sit liv.

Mellem musikalske indslag - med pianist - fortæller Chris Minh Doky i Pressen ærligt og engageret om at miste sig selv i sin søgen og finde sig selv igen.  Om sit forhold til musikken og ikke mindst om den metode, han har udviklet til gennem ægte musikalsk sammenspil at være til stede i nuet og dermed opnå større nærvær i sit liv. Om at finde inspiration i alle sanser og ønske at give den inspiration videre. Og ikke mindst om, at svaret på det store spørgsmål hele tiden har ligget mellem hans hænder: I musikken.

Kombinationen musik og nærvær er noget mange har glæde af i den søgen efter ro og balance i tilværelsen, som kan være svær at finde i det moderne liv. Denne aften får vi Minhs bud på, hvordan han selv har fundet ro gennem musikken; at hans liv og vejen derhen så også har involveret en stærk blanding af sex, drugs & jazz, og mange spændende møder med stærke personligheder lige fra Bill Clinton og Miles Davis til Niels Henning Ørsted Pedersen og Sanne Salomonsen, gør ikke fortællingen mindre interessant. 

Musikken rummer unikke muligheder for at skabe nærvær mellem mennesker – uanset om vi kan synge og spille eller ej. Men det nærvær kommer ikke af sig selv. Det ved jeg alt om. Min personlige historie er en fortælling om at blive grebet af musikken og rejse verden rundt med min bas, men også om at tabe musikken igen. Om at glemme passionen og miste nærvær i livet. - Fra bogen

Chris Minh Doky (f. 1969) dansk jazzbassist, komponist og solist, der meget tidligt fik sit internationale gennembrud. Siden en af verdens mest efterspurgte og anerkendte jazzmusikere. Har turneret over hele verden og spillet samme med de allerstørste. Modtager af flere priser, nomineringer og udnævnelser. Er en efterspurgt foredragsholder i både erhvervslivet, på uddannelsesinstitutioner og gymnasier, hvor han deler ud af sine unikke erfaringer og metoder fra musikkens verden.