DKK 90,00 Ekskl. kortgebyr

Ekspressionistaften 1919-2016

29/3-16 kl. 19.30-21 Salen, Politikens Hus, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 90,00 Ekskl. kortgebyr

Nyt liv til glemt klassiker! Genudgivelse af Danmarks første roman om krig - set med soldatens øjne. Præsentation af Bønnelyckes SPARTANERNE med oplæsning, musik og billeder.

Emil Bønnelycke er der ikke mange der husker - men han skrev faktisk en af de første krigsromaner allerede i 1919 - og nu genudgiver forlaget GLADIATOR den.

Spartanerne hedder den og denhandler om krigen set med soldatens øjne. Ét spor forløber hos den unge soldat i militærstaten Sparta, et andet spor forløber hos den unge soldat helt fremme i skyttegravene under 1. verdenskrig, et tredje spor forløber hos en rekrut i Danmark. Og de tre spor fortæller at krigen er ét og det samme. Alle steder og til alle tider. Hvor det unge menneskes identitet nedbrydes og han forvandles til en lille ubetydelig del i det store maskineri.

I 1919 blev den kaldt ”futuristisk” og ”ekspressionistisk”, men glemt blev den og stort set kun blot nævnt i litteraturhistorien. Men nu, hvor den er mere aktuel end nogensinde, bliver den genoptrykt så alle kan komme til at læse den, og det skal fejres!

Med oplæsning, billeder og musik. Oplev bl.a. Cecilie Lind, Rasmus Halling Nielsen, Asger Schnack i en ekspressionismeaften som i 1919 - med et nutidigt twist…. Litteraturhistorie på den fede made!

Faktaboks

  • Tirsdag 29. marts kl. 19.30 - 21 (Dørene åbner kl. 19)
  • Salen, Vesteragde 28, København V
  • Pluspris 40 kr.
  • Pris uden abonnement 80 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet.


OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.