DKK 90,00 Ekskl. kortgebyr

Frygtens Pris #3

10.05.2016 kl. 19-21 Arbejdermuseet, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 90,00 Ekskl. kortgebyr

Tro og terrorisme! To sider af samme sag?

Politiken Live og Levende Menneskerettigheder inviterer til oplæg og debat om religion og terror: Er terrorisme særligt forbundet med Islam? Er religion og tro med til at skabe terrorister? Er tro og terrorisme to sider af samme sag? Eller skaber frygten for flere angreb en faretruende forførende anklage mod religionerne, der, i stedet for at forklare problemet, forvrænger billedet og skulker ansvaret for at løse det?

I søgen efter en forklaring på de seneste års terrorangreb, er mange i den vestlige verden kommet frem til en åbenlys konklusion. For at forstå terrorismen må vi forstå, hvor motivationen kommer fra. Et gennemgribende kendetegn for terroristerne i den vestlige verden, er at de har hentet inspiration fra deres religion. Senest er det bl.a. kommet frem, at gerningsmanden bag angrebet på krudttønden Omar El-Hussein havde en Koran på sig på terrornatten.

Beviserne mod religion synes at være åbenlyse, og den ellers så danske korrekthed omkring sensitive emner som disse, bliver nu oftere i den offentlige debat kritiseret som berøringsangst og handlingslammelse.

På debatmøde #3 inviterer Levende Menneskerettigheder Fatih Alev (imam), Dan Rosenberg Asmussen (formand for det Jødiske Samfund), Peter Skov Jacobsen (biskop) og Mona Sheikh (seniorforsker) til debat om religion og terror: Er terrorisme særligt forbundet med Islam? Er religion og tro med til at skabe terrorister? Er tro og terrorisme to sider af samme sag? Eller skaber frygten for flere angreb en faretruende forførende anklage mod religionerne, der, i stedet for at forklare problemet, forvrænger billedet og skulker ansvaret for at løse det?

Faktaboks

  • Tirsdag 10. maj kl. 19-21 (dørene åbner kl. 18.30)
  • Arbejdermuseet, Rømersgade 22, 1362 København K
  • Pluspris 40 kr.
  • Pris uden abonnement 80 kr.
  • LM billet 40 kr.  købes ved først at modtage en rabatkode fra: info@levendemenneskerettigheder.dk
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet.OBS: 
For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.