DKK 90,00 Ekskl. kortgebyr

Voldtægt som krigsvåben

31/5-16 kl. 17-19 Pressen, Politikens Hus, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 90,00 Ekskl. kortgebyr

Debat og oplysning omkring den strategiske brug af voldtægt og seksuelle overgreb i krig og konsekvenserne for ofre og lokalsamfund.

Ved dette arrangement omkring ”Voldtægt som krigsvåben” sætter Politiken Live i samarbejde med organisationen Danner, blot en uges tid efter Women Deliver, fokus på denne form for strategisk våben igennem information og debat.

For at sætte ansigt på nogle af disse ofre, vil der i løbet af aftenen blive vist et en 25 minutters version af filmen Voldtægt som Krigsvåben, instrueret af Katia Forbert Petersen og Annette Mari Olsen, som ligeledes vil være til stede.

Med Simi Jan som ordstyrer og repræsentanter fra både forskningsverdenen og civilsamfundet, deriblandt Dignity og Læger uden Grænser, vil aftenen have fokus på de sundhedsmæssige og samfundsmæssige konsekvenser for ofrene, deres familier og samfundsstrukturen.

Krigsførelse har set en særdeles morbid udvikling gennem de seneste mange år, hvor voldtægt og seksuel krænkelse af primært kvinder og piger, bliver brugt mere og mere strategisk. Eksempler stammer helt tilbage fra 2. verdenskrig, til krigen på Balkan, konflikten i Congo og i dag, Syrien. Dette emne er derfor højest aktuelt. Seksuel vold og voldtægt bliver brugt som tortur og terror ikke blot for at ramme de kvinder og mænd, det går ud over, men ligeledes hele lokalsamfund. 

Faktaboks
  • Tirsdag 31. maj kl. 17-19 (dørene åbner kl. 16.30)
  • Pressen, Vester Voldgade 37, København V.
  • Pluspris 40 kr.
  • Pris for Danner-Venner 40 kr. (rabatkode modtages ved at kontakte: tilmelding@danner.dk)
  • Pris uden abonnement 80 kr.
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet.OBS: 
For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.