DKK 210,00 Ekskl. kortgebyr

Fabergé og den danske kongefamilie

21.05.2016 kl. 10:00 Museet på Koldinghus, Kolding
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 210,00 Ekskl. kortgebyr

Besøg Koldinghus og hør museumsdirektør Thomas C. Thulstrup fortælle om Fabergés juvelerkunst og forbindelsen til den danske kongefamilie ved en introduktion til udstillingen. Museet og selve særudstillingen ’Fabergé – Zarens hofjuvelér og forbindelsen til den danske kongefamilie’ kan du opleve på egen hånd både før og efter foredraget.

Til maj åbner Koldinghus en udstilling med juvelérkunst skabt af den russiske zars hofjuvelér Peter Carl Fabergé.  Via familieforbindelser til den russiske zar er smykker, juvelbesatte brugsgenstande og store officielle gaver fra Fabergé-værkstedet nedarvet gennem generationer i den danske kongefamilie. Udstillingen vil vise disse sjældent udstillede Fabergé-genstande, som alle har en helt unik historie, og som i dag stadig bruges af den danske kongefamilie.

Udstillingen ’abergé – Zarens hofjuvelér og forbindelsen til den danske kongefamilie’ præsenterer cirka 100 genstande med udlån fra medlemmer af den danske kongefamilie, som via de familiære bånd til den russiske zarfamilie har arvet adskillige Fabergé-værker. Disse værker har kun uhyre sjældent været vist for offentligheden, da de stadig bruges af kongefamiliens medlemmer.  Derudover indlånes der værker fra Kongernes Samling, Amalienborg.

Fabergé er mest kendt for sine overraskende og ekstravagante påskeæg, som han leverede til den russiske zarfamilie fra 1885 og frem til Den Russiske Revolution i 1917. Men Fabergé-værkstedets virke resulterede i langt mere end æg.  Fabergé evnede at gribe tidens smag og med sin sans for detaljen, sin opfindsomhed og kreativitet omdannede han de kongelige og kejserlige dagligstuer til eventyrlige skatkamre. Olielamper fik små naturtro hjortehove og mavebælter med rubiner og diamanter og rammer med familiefotos blev omkranset af farverig emalje og bladværk af sølv og guld. På udstillingen vil publikum få mulighed for at se både private juvelbesatte brugsgenstande og officielle værker, der blev skabt i anledningen af kroninger, jubilæer eller kongelige bryllupper.

Udstillingen åbnes 12. maj af H.K.H. Prinsesse Benedikte. 

Program:

Fra kl. 10.00 – 14.30
Besøg Koldinghus og oplev museet og særudstillingen ”Fabergé – Zarens hofjuvelér og forbindelsen til den danske kongefamilie” på egen hånd. Der vil være adgang til museet og til udstillingen fra kl. 10.00 – 17.00 samme dag, hvis du køber billet til dette arrangement.

14.30 – 15.00 
Kaffe og kage i Christian 3.s Kapel

15.00 – 16.00
Museumsdirektør Thomas C. Thulstrup fortæller om Fabergés juvelerkunst og introducerer jer til udstillingen.

16.00 – 17.00
Oplev udstillingen på egen hånd.

OM THOMAS C. THULSTRUP

Thomas C. Thulstrup er bachelor i økonomi fra 1993 og cand.mag. i kunsthistorie fra Københavns Universitet fra 1999 med speciale i moderne dansk glas. Siden har han fagligt fokuseret på nyere tids design og kunsthåndværk og er bl.a. forfatter til bøgerne ’Raadvad i 250 år’, ’Georg Jensen, Sølv og Design” og medforfatter til bogen ”Georg Jensen. Et eventyr i dansk sølv’. Thomas C. Thulstrup har tidligere været direktør for Museumsbygningen Kunstauktioner, Museum Salling og den selvejende institution Esrum Kloster & Møllegård, hvor han har stået i spidsen for en succesfuld udvikling af en bred og levende formidling i forpligtende historiske rammer. Thomas C. Thulstrup har været direktør på Koldinghus siden 1. december 2013. 

Fakta:
Lørdag 21. maj fra kl. 10. Kaffe og kage kl. 14.30. Foredrag kl. 15
Museet på Koldinghus, Markdanersgade 11, Kolding
Pluspris 130 kr. (Inkl. kaffe og kage)
Pris ikke-abonnenter 200 kr. (Inkl. kaffe og kage)
Billetgebyr 10 kr. pr. billet.