DKK 1.210,00 Ekskl. kortgebyr

Spansk Winemakers Dinner på 8Tallet

12.05.2016 kl. 18.30-22.30 8Tallet Restaurant & Cafe, København S
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 1.210,00 Ekskl. kortgebyr

Topvin med 96 point. Smag otte af Spaniens allerbedste vine alle med point langt op i 90’erne og topvinen Carril del Rey med 96 point. Nyd dem til en nøje afstemt spanskinspireret forårsmenu med torsk, kalv og mandeltærte.

Oplev stemningen i et Danmarks smukkeste byggerier, Bjarke Ingels 8Tallet i Ørestaden, med udsigt til høj himmel og grønne områder på Amager Fælled på en forhåbentlig lun og lys majaften.

Alt dette er muligt på én gang.
Den 12. maj inviterer PLUS nemlig til ægte Winemakers Dinner i samarbejde med Valuewine, som gennem årene har leveret rigtig meget vin til Politikens læsere. På denne middag kombinerer vi vin, mad og arkitektur i allerhøjeste kvalitet.

Valuewine har lokket vinmageren Marc Isaart fra Madrid-områdets bedste vinhus Bernabeleva til Danmark for at præsentere husets vine, og det bliver lidt af en fest for vinene er ifølge vinanmelderne blandt Spaniens bedste. En stor del af vinene koster fra 200 kroner og opad, så det er virkelig luksusvine der skal smages.

Spaniens fantastiske udvikling på vinfronten fremhæves igen og igen i den internationale vinpresse og Madrids vinområde nævnes ofte som et af de bedste eksempler på denne udvikling. Her laves saftige Garnachavine og sprøde, mineralske hvidvine som er en fornøjelse, og tophuset over dem alle er Bernabeleva. Så det er ikke et hvilket som helst vinhus, der kommer til byen. Marc Isaart har stået i spidsen for denne udvikling, og Marc vil på aftenen fortælle om Bernabelevas historie (som også rummer dramaer fra den spanske borgerkrig) og selvfølgelig præsentere selve vinene. Marc er ikke blot en salgschef fra huset, men manden der rent faktisk laver vinen gennem masser af arbejde i markerne og kælderen.

Vinene er sat sammen med en nøje tilpasset 3-retters menu fra 8Tallets køkkenchef. Her er spanske elementer og dansk forår på tallerkenen – mere herom nedenfor. Arrangementet finder sted i de nyrenoverede, lyse og lækre lokaler hos 8Tallet på kanten af Amager Fælled. Her er der panoramaudsigt til høj himmel, grønne enge og Kongelunden i baggrunden – på en lys majaften er det et godt sted at være.

Aftenens program
Ved ankomst vises du til din plads ved mindre borde. Vi sørger for, at alle der har købt billet sammen placeres ved samme bord, men der kan muligvis pga logistik/praktik også sidde andre selskaber ved samme bord.

Og så er vi ellers klar til at gå i gang. De første to hvide vine serveres, så der kan smages og nydes, mens Marc Isaart og Valuewine byder velkommen og fortæller lidt om aftenen, om Bernabeleva og de to første vine – Navaherreros 2012 og Cantocuerdes Albillo 2012. Førstnævnte er en fyldig, mineralsk hvidvin på den nye stjernedrue Albillo og Macabeo, og sidstnævnte er husets tophvidvin på ren Albillo fra ældgamle stokke. Begge vine laves i få tusinde eksemplarer og får 91-92 point af Spaniens vinguru Penin. Når vinene er i glasset, og der er budt velkommen, serveres forretten som er et stykke lækkert, ristet torsk med dampede grønne asparges, dild, bronzefennikel og Beurre Blanc. Det bliver et godt match!

Så vender vi os til de røde vine, og det er tid til et mellemspil med fokus på vinen. Vi serverer to røde guldklumper – La Maldicion 2015 og Navaherreros 2012. La Maldicion er Marks egen vin, som han laver ved siden af arbejdet på Bernabeleva. Vinen er på ren Tempranillo fra en anden del af Madrid-området og er en saftig, let krydret vin som laves i få tusinde eksemplarer. Navaherreros er Bernbelevas basisrødvin og hvilket niveau med 93 Penin-point. Vinen er på ren Garnacha fra markerne rundt om den lille landsby San Martin de Valdeiglesias, hvor Bernabeleva ligger. Masser af peber og lakrids i smagen og en god balancerende syre.

Så er det blevet tid til hovedretten, som er med saft og kraft nemlig grillet kalvetyksteg med den spanske sauce Mojo toppet med citrontimian, bagte løg, urter og stegte kartofler vendt med estragon. Hertil serveres Bernabelevas tre bedste rødvine – fra tre enkeltmarker der ligger ganske tæt men har hver sin profil og tone. Alle tre vine er i 300-400 kroners klassen. Arroya del Tortolas 2012 er på Garnacha fra 65 år gamle stokke, og den lille mark giver kun 2000 flasker om året, og Penin giver den 93 point. Carril del Rey 2012 er endnu vildere med 75 år gamle Garnacha-stokke, kun 600 årlige flasker og hele 96 Penin point. Sidste enkelmarksvin er Vina Bonita 2013 med 85 år gamle stokke fra den højst beliggende mark, meget få flasker, 94 Penin point og en oplevelse hvor krydderier, urter og bær smelter sammen. Her er chancen for at smage tre vine på samme drue lavet af samme vinmager, og hvor det er markernes særpræg og beliggenhed, der afgør smagen og giver forskellene. Alt det vil Marc Isaart fortælle om undervejs.

Endelig kommer desserten på bordet – mandeltærte med rababarbersorbet, vaniljeskum og brændte mandler. Det passer med, at vi går tilbage til de lyse druer og får serveret den lækre, søde dessertvin Cantocuerdes Moscatel 2011. En lille 50 år gammel enkeltmark med Moscatel leverer druerne til denne fyldige, friske og cremede dessertvin. Penin kan også lide den og giver 94 point – så vi holder det meget høje vinniveau hele vejen fra forret til dessert.

Aftenen rundes af med lidt stempelkaffe for at få fordøjet indtrykkene og den gode mad og vin.

Vi glæder os til at se dig – til en aften med det gode liv for både gane, mave og øje.

Faktaboks

  • Torsdag 12. maj kl. 18.30-22.30
  • 8Tallet Restaurant & Cafe, Richard Mortensens Vej 81A, 2300 København S
  • Pluspris 750 kr.
  • Pris uden abonnement 1.200 kr. 
  • Billetebyr 10 kr. pr. billet.

OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.