DKK 195,00 Ekskl. kortgebyr

Masser af succes

13.04.2016 kl. 19:30 Pressen, Politikens Hus, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 195,00 Ekskl. kortgebyr

Et koncertforedrag om Gasolin. Christianshavnernes eget husorkester, som blev nationalklenodier og på 7 år definerede dansk rock, er i fokus, når musiker og rockekspert Thomas Ulrik Larsen tager bandet under kærlig behandling i dette to timers koncertforedrag.

Thomas Ulrik Larsen beretter i fortælling og sange om bandet, der satte standarden for rocksangskrivning, idoldyrkelse og pladesalg i 1970’erne. Bandet, der fik masser af succes,og som kombinerede højskolesangbogen med Jimi Hendrix. Folkeligt, syret, dybt og pjattet - Gasolin' kunne og var det hele. Og de var ikke nærige med deres gaver, for trods alt handlede det om at give ’det bedste til mig og mine venner’. 

Gasolin’ startede som et ’miljøband’ i den københavnske undergrund, men tegnede kontrakt med et multinationalt pladeselskab, og hele Danmark kom på fornavn med Kim, Wili, Franz og Søren med efternavnene Larsen, Jönsson, Beckerlee og Berlev. Succes-ridtet varede uafbrudt fra 1971-78, og kun en mislykket ambition om at bryde igennem i USA viste, at Gasolin’ trods alt var menneskelige og KUNNE fejle.

Thomas Ulrik Larsen gennemgår IKKE den spraglede Gas-historie kronologisk, men gennem sange og historier slår han ned på vigtige punkter, temaer og begivenheder - ikke kun i Gasolin's univers men i dansk popmusikhistorie.

Om Thomas Ulrik Larsen:
Musiker og rockleksikon Thomas Ulrik Larsen besluttede allerede som 5-årig, at han ville være rockmusiker. Det var, da Gasolin' gæstede Lørdagshjørnet i december 1976. Han har været udøvende musiker siden 1983. I årene 2003-2009 var han musiker og kapelmester i The Pink Floyd Project.