DKK 60,00 Ekskl. kortgebyr

Kantater med Mellemspil - Concerto Copenhagen

11.03.2016 kl. 20:00 Garnisonskirken, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 60,00 Ekskl. kortgebyr

Kirkestykker, kærlighed og kammermusik.

I selskab med kantater af Bach møder man hele spektret af fælles livserfaring – “himmelhøjt jublende, til døden bedrøvet”, som en ung pige synger i et Goethe-drama.

Men i disse kantater viser Bach sig især som skildrer af livstilfredshed og kærlighedens velsignelser. Kantaten hvis titel i moderne sprogbrug nærmest er: “Jeg er tilfreds med, hvad jeg har”, stammer fra hans tidlige år i Leipzig. I et enkelt, ligetil sprog hyldes kristelig nøjsomhed og taknemlighed, og en arie skildrer ligefrem landlig idyl med dans og musikanter. Kantaten fra Köthen-tiden er lutter livsglæde. Bach kan have skrevet den til sin tilkommende sangerhustru, Anna Magdalena, og at de måske opførte den sammen ved deres bryllup i 1721, er i hvert fald en smuk tanke. Den fjerde af de fem arier giver et råd som alle kan have brug for: at man skal “øve sig i kurmageri og kærlighed”.

Da Bach i efteråret 1705 til fods begav sig til Lübeck, var det især for at høre den store Dietrich Buxtehude spille orgel. Men næsten alle 1600-tallets genrer og former optræder i Buxtehudes livsværk, ingen anden musiker i Bachs synskreds havde så meget at tilbyde ham, og især hans store fortællende oratorier gjorde et uudsletteligt indtryk på den 20-årige. Næsten samtidig tog Händels karriere for alvor fart. Han var først i tyverne, da han fik ansættelse i Rom, og solokantaten her er den ene af kun to korte kirkelige kantater fra hans ungdomsår i Italien.

Dato
Fredag 11. marts kl. 20

Sted
Garnisons Kirke 
Sct. Annæ Plads 4 København K

Pris
Standard 180 kr. + gebyr 10 kr.

Studerende 50 kr. + gebyr 10 kr.
(Gyldigt studiekort skal fremvises i døren)

Konservatoriestuderende, børn og unge under 16 år: gratis entré
(Kun 'billetkøb' i døren)

Resterende billetter kan købes ved indgangen fra ca. 1 time før koncerten.