DKK 300,00 Ekskl. kortgebyr

DUO på The Standard

07.04.2016 kl. 18:00 The Standard Jazz Club, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 300,00 Ekskl. kortgebyr

Oplev det dansk-amerikanske jazzmesterværk ’Duo’ genfortolket og liveopført på The Standard

Den amerikanske pianist Kenny Drew og den danske bassist Niels Henning Ørsted Pedersens unikke sammenspil udmøntede sig blandt andet i jazzmesterværket ’Duo’ som blev indspillet i 1973. Albummet er helt i særklasse; to forskellige traditioner og kulturer mødtes og skabte en ny musikalsk stemning og retning, som i den grad komplimenterer begge parter. Det fremgår f.eks. af valget af numre på albummet, som både har engelske og danske titler. NHØP medbragte bl.a. danske folkeviser som på albummet møder Drews amerikanske jazztradition, og resultatet er enestående.

Den danske pianist Thomas Clausen og den franske bassist Pierre Boussaguet liveopfører nu deres fortolkning af det unikke album på The Standard Jazz Club. Begge musikere har imponerende samarbejdspartnere bag sig. Clausen har spillet med bl.a. Dexter Gordon, Stan Getz, Miles Davis og også NHØP selv. Boussaguet er en af de mest anerkendte franske jazzbassister. Han spiller fast med Michel Legrand, og har også spillet med Milt Jackson, Diana Krall, Lalo Schifrin m.fl. Boussaguet er en såkaldt NHØP-discipel og har bl.a. spillet hyldestkoncerter til den danske bassistlegende, så man kan snildt betegne Boussaguet som en ekspert udi NHØPs musikalske eftermæle og opførelsen heraf. Han er også en af de enestes bassister i verden, som har oplevet at få lov til at spille på den nu afdøde danske baslegendes kontrabas, som fortsat er i NHØP-familiens eje.    

Koncerterne er i øvrigt en del af jazzklubbens vellidte Jazz Masterworks Series, der sætter fokus på de mest epokegørende kunstnere og udgivelser inden for jazzen. Jazz Masterworks Series koncerterne kan opleves gennem hele året med forskellige kunsterne og temaer. 


Tid og sted
Onsdag 6. april kl. 18
Torsdag 7. april kl. 18
The Standard Jazz Club, Havnegade 44, København K

Priser
Pluspris 232 kr.
Pris uden abonnement 290 kr.
Billetgebyr 10 kr. pr. billet