DKK 70,00 Ekskl. kortgebyr

Islandske filmdage: Horizon

25.02.2016 kl. 20:00 Nordatlantens Brygge, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 70,00 Ekskl. kortgebyr

Dokumentarfilmen Horizon portrætterer den islandske landskabsmaler Georg Guðni og giver et unikt indblik i hans billedunivers. Mød filminstruktør Bergur Bernburg til en samtale efter visningen.

I de tidlige 1980’erne havde den islandske kunstscene sin fokus på alt andet end naturen. Den unge Georg Guðni besluttede imidlertid at gå sine egne veje og udforske landskabsmaleriet, som han genopfandt i sin egen unikke stil. Med dokumentarfilmen ”Horizon” har vi fået et smukt, nærværende og fascinerende portræt af kunstneren, hvis virke blev afsluttet brat, da han døde kun 50 år gammel i 2011.

I filmen er vi delvis i Georg Guðnis atelier, hvor han fortæller om sine værker og sin kunstneriske udvikling, og delvis i de stemningsfulde landskaber, der inspirerede ham og blev hans altomfavnende motiv.

Instruktør Bergur Bernburg har samarbejdet med Fridrik Thór Fridriksson og Bill Rathje om filmens tilblivelse, og blandt de interviewede er kunsthistorikeren Bente Scavenius og vennen Viggo Mortensen, der udgav en bog om kunstneren og hans værker.

DATO
Torsdag 25. februar kl. 20


STED
Nordatlantens Brygge
Strandgade 91, København K. 

PRIS
Pris 60 kr. + 10 kr. i gebyr