DKK 215,00 Ekskl. kortgebyr

Ruth Berlau – favntag med Brecht

24.02.2016 kl. 19:30 Salen, Politikens Hus, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 215,00 Ekskl. kortgebyr

Fortælleforestilling af og med Dorte Futtrup. I 1933 møder den danske skuespiller, Ruth Berlau, den berømte tyske teatermand, Bertolt Brecht. Han er på flugt fra nazismen og indkvarteret hos forfatteren Karin Michaëlis på Thurø ved Svendborg - med sin familie.Berlau og Brecht forelsker sig i hinanden og får livslang binding som samarbejdspartnere og som elskende.

Den danske skuespiller og forfatter Ruth Berlau (1906-1974) møder den berømte tyske teatermand Bertolt Brecht i 1933. Han er kort forinden kommet til Danmark med sin familie på flugt fra nazismen og indkvarteret på Thurø ved Svendborg. Ruth Berlau er medlem af Det kommunistiske Parti og har allerede i ’33 sat flere Brechtstykker op i København. Berlau og Brecht forelsker sig i hinanden og får en livslang binding som samarbejdspartnere og som elskende.

I 1940 følger Ruth Berlau familien på deres flugt fra Finland (via Sverige) gennem Sovjetunionen til USA.

I 1949 flytter hun med Brechtfamilien til Østberlin, hvor de grundlægger det senere så berømte Berliner Ensemble.

En fortælling om et lidenskabeligt liv, levet under dramatiske verdenshistoriske og personlige rammer.

Om kærlighed, jalousi, ideologi, kunst og politik. Nå ja, og så synes vi på Politiken det er sjovt at Ruth Berlau i en periode var tilknyttet Politiken (og Ekstrabladet) som skribent, og at chefredaktør Valdemar Koppel spillede bridge med hende og hyrede hende til Sovjet-reportager.

Ud over hovedpersonerne møder vi:
Helene Weigel, Karin Michaëlis, Lulu Ziegler, Per Knutzon, Thorvald Stauning, Martin Andersen Nexø, Margareta Steffin, Charles Chaplin, Charles Laughton m.fl.

Gå ikke glip af en aften med levende mundtlig fortællekunst med indlagte sange og digte.

Dorte Futtrup har været professionel fortæller siden 1990, og har blandt andet gennem mere end ti år jævnligt tryllebundet og fornøjet Politikens abonnenter med sine fortællinger.

Fakta:
Onsdag 24. februar kl. 19.30

Salen, Politikens Hus, Vestergade 28, København V
Billetgebyr 10 kr. pr. billet