DKK 155,00 Ekskl. kortgebyr

SMK: Tæt på - Intimiteter i kunsten

24.02.2016 kl. 17:00 Statens Museum For Kunst, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 155,00 Ekskl. kortgebyr

Særarrangement - hør direktøren og se udstillingen.

Hvordan ser følelser og stemninger ud, når de udtrykkes i kunstens univers? Og hvordan skildres det intime mellem mennesker? Udstillingen er kurateret af SMK’s direktør Mikkel Bogh og viser spektakulære indlånte værker og usete perler fra SMK’s samling.

Udstillingen Tæt på – Intimiteter i kunsten udforsker, hvordan kunstnere fra 1700-tallet til midten af 1900-tallet søgte at skildre 'det intime' gennem følsomme og nære iagttagelser af mennesker, natur og hjemlige omgivelser.

Udstillingen viser værker af bl.a. Jean Siméon Chardin, Nicolai Abildgaard, Edvard Munch, Berthe Morisot og Vilhelm Hammershøi. Intimiteten er under forandring i disse år. Nye samlivs- og samværsformer dukker op som alternativ til middelklassens kernefamilie eller det varige parforhold inden for hvis rammer intimsfæren historisk har udfoldet sig, når den ikke har ført en skjult tilværelse i den forbudte kærlighed eller i forbindelse med prostitution. Tidligere tiders relativt snævre kulturelle rammer for intimt liv findes ikke længere.

Mange deler i dag deres mest private erfaringer på sociale medier, hvor andre kan kigge med og kommentere, mens flygtningestrømme og migration mellem lande og kontinenter betyder at stadigt flere menneskers intime rum bliver mere skrøbelige og prekære end førhen. Grænserne mellem privat og offentligt har alle dage været vanskelige at trække, men synes nu usikre som aldrig før. I den nuværende situation må den enkelte ofte selv definere sit intime rum og finde intimiteten i et samfund som ikke længere afstikker klare rammer og normer for udfoldelsen af det indre og nære liv.

Ved dette arrangement vil SMK’s direktør Mikkel Bogh fortælle historien om udstillingen og baggrunden for den; om hvordan ’det intime’ vinder indpas som motiv i billedkunsten fra midten af 1700-tallet frem til første halvdel af 1900-tallet og giver spørgsmålet om nærhed en afgørende rolle i udviklingen af den moderne kunst.

Faktaboks
Onsdag 24. februar kl. 17
Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50
Pluspris 110 kr.
Pris uden abonnenemnt 145 kr.
Billetgebyr 10 kr. pr. billet.

OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.