DKK 160,00 Ekskl. kortgebyr

Intimiteter i Kunsten - Mikkel Bogh og Mathias Kryger

02.02.2016 kl. 19:30 Pressen, Politikens Hus, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 160,00 Ekskl. kortgebyr

AFLYST!

Med udgangspunkt i bogen bag forårets store udstilling Tæt på – intimiteter i kunsten fortæller Mikkel Bogh historien om, hvordan kunsten blev moderne, da den begyndt at gå tæt på den private krop og tingene i de helt nære omgivelser.

I 1700-tallet begyndte billedkunstnere at vise private hjem og intime sider af individuelle personers liv. Individet var en ny aktør på den historiske scene, en aktør med sin egen følsomhed, egen smag og nye muligheder for at træffe selvstændige valg i livet. De følgende århundreders skiftende opfattelser af individet og dets intime rum afspejler sig i kunstens motiver og henvendelsesformer: fra 1700-tallets selvportrætter af kunstneren med sin familie over det tidlige 1800-tals hjemlige interiører og scener fra privatsfæren til det tidlige 1900-tals interesse for hvordan billedet med sin stoflighed, med lyset og rummet, kan skabe nye intime forbindelser mellem værket og beskueren.

Hør museets direktør fortælle om sin årelange fascination af det intime – og om, hvordan han ser betydningen af intimitet forandre sig med tiden – i takt med kunsten.

DATO
Tirsdag 2. februar kl. 19.30

STED
Pressen, Politikens Hus
Vester Voldgade 33, København V

PRIS
Pluspris 75 kr. + 10 kr. i gebyr
Pris uden abonnement 150 kr. + 10 kr. i gebyr

Pluspris er for alle med et Politiken PluskortOBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.