DKK 210,00 Ekskl. kortgebyr

Knud Holscher - Design til hverdagen

17/2-16 kl. 18-19.30 A. Petersen Collection & Craft, København S
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 210,00 Ekskl. kortgebyr

I forbindelse med udstillingen Knud Holscher – Design til hverdagen inviterer arrangør og gallerist Anders Petersen og Politiken Plus til en eksklusiv foredragsrække om Knud Holscher og hans designs og kreative virke i det hele taget.

Onsdag 17. februar kl. 18-19.30.
Knud Holscher set i lyset af Bauhaus og American Streamline

Foredragsholder er professor og cand. phil. i idéhistorie Carsten Thau (født 1947), bl.a. medforfatter på bogen om Arne Jacobsen. Arbejdsområde: moderne kulturforskning med speciale i arkitektur.

Et af de store temaer i moderne formgivning og arkitektur vedrører spørgsmålet om kulturel og regional identitet. Et spørgsmål, der ikke er blevet mindre vitalt i kølvandet på globaliteten. Mange moderne danske arkitekter har været orienteret mod lokale materialer og et håndværksmæssigt præg. Over for denne fløj har der været en mindre, men ikke mindre navnkundig gruppe, der konsekvent har tænke deres produkter ind i en kosmopolitisk sammenhæng af international teknisk civilisation. Sidstnævnte har sigtet mod at skabe perfekte industrielle produkter.

Knud Holscher tilhører med sin produktionsæstetiske orientering i overvejende grad den sidste gruppe. Den skarpe produktionsæstetik blev ikke mindst udviklet i Tyskland i 1920erne og 30erne. Samtidig var der i American Streamline designere der bevidst arbejdede på at gøre produkterne charmerende og fulde af appeal. På tilsyneladende paradoksal vis kan man se begge disse traditioner dukke op i Holschers omfattende indsats.

Pris
Pluspris 125 kr. + 10 kr. i gebyr
Pris uden abonnement 200 kr. + 10 kr. i gebyr
(Prisen er inkl. et glas vin eller vand)

Sted
A. Petersen Collection & Craft
Kløvermarksvej 70, København S OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.