DKK 175,00 Ekskl. kortgebyr

Tordenskjold & Kold - forpremiere

11.01.2016 kl. 19:00 Grand Teatret - Sal 3, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 175,00 Ekskl. kortgebyr

Peter Wessel ’Tordenskjold’ var det tidlige 1700-tals helt store helt - ikke bare i Danmark, men i store dele af Europa.

Han tjente den dansk-norske konge, og som kun 25-årig blev han adlet af kongen med adelsnavnet Tordenskjold – et navn der greb fantasien, vakte begejstring og indgød frygt. Tordenskjold var ung, flot og eftertragtet af alverdens kvinder som en slags datidens rockstjerne, men måske blev det hans skæbne, at han for ung og for hurtigt blev alt for berømt og feteret.

For pludselig sluttede krigen, og fredens trummerum passede dårligt til viceadmiralens gemyt. Krigens adrenalinsus blev afløst af tomhed og rastløshed, og Tordenskjold dulmede kedsomheden med druk og kvinder…

Det er på dette tidspunkt i hans korte liv, at vi møder helten Tordenskjold i Henrik Ruben Genz’ ’Tordenskjold & Kold’. Vi følger ham og hans kammertjener Kold de sidste tre måneder af Tordenskjolds liv – lige indtil han dør i en banal duel. En duel, der her næsten 300 år efter hans død stadig er omgærdet af mystik.

Den danske filminstruktør, Henrik Ruben Genz, er en original, skæv og subtil instruktør, og sammen med den lige så originale norske forfatter, Erlend Loe, har han taget et højst utraditionelt greb om historien. Så velkommen til 1720 og fortællingen om Tordenskjolds sidste dage…

Efter filmen taler Politikens Henrik Palle med manuskriptforfatter Erlend Loe og instruktør Ruben Genz om deres arbejde med Tordenskjold.

Filmens handling kort
Året er 1720. Den Store Nordiske Krig er slut, og viceadmiral Tordenskjold aner pludselig ikke, hvad han skal med sit liv. Hans kammertjener Kold mener, at han skal slå sig ned og foreslår, at de tager til Hannover for at bejle til den stenrige frøken Norris. De tager af sted, men Tordenskjold har store problemer med at finde sit fokus. Han fester og flirter sig gennem landet og sætter grå hår i hovedet på sin ellers trofaste kammertjener. Kvinderne dåner ved synet af tidens største stjerne, men med kvinderne følger fjenderne, og langsomt trækker mørke skyer op.

Med Jakob Oftebro og Martin Buch i rollerne som Tordenskjold og Kold.

DATO
Mandag 11. januar kl. 19

STED
Grand Teatret
Mikkel Bryggers Gade 8, København K

PRIS
Pluspris 90 kr. + 10 kr. i gebyr
Pris uden abonnement 165 kr. + 10 kr. i gebyrOBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.