DKK 185,00 Ekskl. kortgebyr

Filosofisk Talkshow: Suzanne Brøgger

28.01.2016 kl. 19:30 Pressen, Politikens Hus, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 185,00 Ekskl. kortgebyr

– et filosofisk åndehul med kant og glimt i øjet efterfulgt af bar og snak.

Med et hav af væsentlige udgivelser bag sig siden debuten i 1973, behøver forfatterinden Suzanne Brøgger næppe nogen nærmere introduktion.

Derimod synes det i denne sammenhæng oplagt at fremhæve, nu vi netop har taget afsked med et år og hilst et nyt velkommen, at det viser sig, at både Suzanne Brøgger og filosoffen Anders Fogh Jensen har lyst til at undersøge begreberne Undergange og Opstandelser nærmere. I den forbindelse er filosoffen dykket ned i Suzanne Brøggers gendigtning af ’Vølvens spådom’, for at blive lidt klogere på hvad undergang kan være, og det har blandt andet givet anledning til overvejelser om, hvordan man bedst lever og tåler et liv, hvor undergangen konstant lurer lige om hjørnet, og om man kan regne med, at undergangen, når den indtræder, altid er et løfte eller en indvarsling af en ny opstandelse – eller om dét blot er vores forsøg på bedre at acceptere undergangens uundgåelighed i stort og småt, nært og fjernt.

Mød Suzanne Brøgger og Anders Fogh Jensen, når de – blandt meget andet – forholder sig til de to begreber, som til alle tider har fascineret og draget os: Undergang og opstandelse.

Det er i Filosofisk Talkshow, sidste torsdag i årets første måned, og som tidligere er det eneste, der er helt sikkert, at vi ikke kan ane, hvordan samtalen udvikler; men stof til eftertanke skulle synes at være en garanti. Filosofisk Talkshow er livsfilosofiske samtaler om det at være menneske i dag; om at have gjort sig vigtige erfaringer i livet, om at have lyttet til nogle råd og ignoreret andre, om at forholde sig til sin egen skæbne, om at være blind, seende, bagklog, forudseende eller naiv. I samtalerne vil Anders spørge gæsterne til råds om, hvordan man bedst kan leve sit liv. Men hvilke historier, der fortælles, ved ingen endnu.

Filosofisk Talkshow - med filosof Anders Fogh Jensen (filosoffen.dk).
Filosoffen og skiftende gæster vender livet, døden og kærligheden - et filosofisk åndehul med kant og glimt i øjet efterfulgt af bar og snak.

Verden bliver mindre og mindre. Arbejde og fritid flyder sammen. Viften af uundværlige, personlige gadgets vokser, og mulighederne for frit at ytre sig og kaste sig ind i diskussioner og samtaletråde om alt fra farven på de kendtes sokker til indholdet af finansloven, er uendelige og stort set uden konsekvens i enhver forstand. Det er som det er, og det er det på godt og ondt.

Men et sted midt i det hele står den personlige samtale mellem mennesker og ser på. Nogle gange står den helt stille. Andre gange sker der dét, som netop kun sker i det personlige møde mellem to tænkende væsener, at tankerne får forbindelse til noget andet og større, at ideerne i samtalen får vinger og løfter sig op. Det er samtaler, der bringer det filosofiske og eksistentielle frem; den samtale kan de fleste af os godt lide at lytte til og at indgå i, og derfor giver vi jer nu Filosofisk Talkshow. Et fast tilbagevendende arrangement, hvor vi taler om de store ting i de små ting, og om livet og døden, kærligheden og meningsløsheden, erfaringer og drømme, systemer og kaos. Omdrejningspunktet er ikke filosofihistorien, det er den personlige samtale om det, der angår os alle.

Jeres vært er filosof Anders Fogh Jensen, hans samtalepartner skifter fra gang til gang, men du kan være sikker på, at det altid vil være en, der har noget på hjerte, sten i skoen og levet liv i bagagen. Og så er baren altid åben, også - og især - efter samtalen på scenen. Som en god vært bliver filosoffen hængende og er til rådighed for en snak i baren, ligesom vi håber, I vil være der.

Om filosoffen
Anders Fogh Jensen (filosoffen.dk) er filosof, Ph.D. med speciale inden for nyere fransk filosofi. Siden sin første bog har Anders været forelsket i metaforer. Han har beskrevet vores vilkår i dag som projektmennesker i et projektsamfund. Senest har han kastet sig over livsfilosofiske spørgsmål, for hos filosofferne og i mytologien at finde svar på, hvordan man skal leve sit liv. Om det og om alskens emner har han holdt mere end 250 foredrag. Bl.a. forfatter til bøgerne Metaforens magt, Mellem ting - Foucaults filosofi, Magtens kartografi, Projektsamfundet, Projektmennesket og senest Hvordan skal jeg leve mit liv, Kierkegaard? Læs mere om Anders og hans meritter på filosoffen.dk.

Kommende gæster tæller blandt andre
Simon Kvamm
Kasper Eistrup

Dato
Torsdag 28. januar kl. 19.30

Pris
Pluspris 100 kr. + 10 kr. i gebyr
Pris ikke-abonnenter 175 kr. + 10 kr. i gebyr

OBS:
For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.