DKK 205,00 Ekskl. kortgebyr

Learning from Japan

10.02.2016 kl. 17:00 Designmuseum Danmark, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 205,00 Ekskl. kortgebyr

Designmuseum Danmark og Politiken Plus inviterer til en aften, hvor du kan komme bag facaden på udstillingen ’Learning from Japan’.

Mød udstillingens tilrettelægger, Dr. phil Mirjam Gelfer-Jørgensen, der vil fortælle om den japanske indflydelse på dansk design gennem årene. Du kan også få indblik i de udfordringer, der er forbundet med at udvælge og formidle en udstilling, der skal kaste lys over 125 års designhistorie. Du vil blive introduceret til udvalgte værker fra museets store samling af japansk kunst, og høre om hvorfor netop de har haft betydning for det danske design og kunsthåndværk, som også vises på udstillingen. 'Learning from Japan' er baseret på bogen 'Japanisme på dansk - Kunst og design 1870 - 2010' (udkommet på Arkitektens Forlag).

Om Learning from Japan
Med åbningen af efterårets største udstilling Learning from Japan løfter Designmuseum Danmark sløret for, hvad blandt andet frøer, insekter og krybdyr har med dansk kunsthåndværk og design at gøre. Udstillingen tager publikum med ind i det symbolrige univers, der kendetegner japansk kunst, som gennem tiden har været en vigtig inspirationskilde for dansk kunsthåndværk og design.

Designmuseet har fra første færd satset på indsamling af japansk kunst til inspiration for dansk kunst og industri. På udstillingen præsenteres museets fornemme japanske samling side om side med dansk kunst-håndværk, design, arkitektur og grafik med inspiration fra Japan. Learning from Japan kommer vidt omkring og berører temaer som naturmotiverne i den japanske kunst, processer og materialer, arkitektur og indretning, mode og belysning, møbler og borddækning, alt inspireret af mødet med japansk kunst og håndværk, men nu integreret i dansk design.

Publikum kan blandt andet opleve museets samling af smukke japanske træsnit fra det 18. århundrede, enestående grafiske værker fra bog- og billedsamlingen samt keramik udført efter særlige japanske teknikker.

Herudover kan man i området viet til arkitektur og boligindretning se, hvorledes naturen også her spiller en vigtig rolle. Harmonien mellem dansk og japansk brugskunst baserer sig bl.a. på begge landes mangel på egne mineraler, metal og brændstof, og da Japan er dækket af vældige skovområder, har træ været en vigtig kilde til udformningen af huse og møbler. I Danmark ses den japanske inspiration særligt i efterkrigstidens lavt byggede enfamiliehuse, opført i landets egne materialer som mursten, tegl og træ. Ligeledes erstattedes den borgerlige boligindretning af stråmåtter, rispapirlamper og lave siddemøbler, der appellerer til mere uformelle samværsformer.

Learning from Japan løber over to år og kulminerer i 2017 med fejringen af 150 års diplomatisk samarbejde mellem Danmark og Japan.

STED
Designmuseum Danmark
Bredgade 68, København K

DATO
Onsdag 10. februar kl. 17 (ekstra arrangement)

PRIS
Pluspris 120 kr. + 10 kr. i gebyr
Pris uden abonnement 195 kr. + 10 kr. i gebyrOBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter