DKK 200,00 Ekskl. kortgebyr

Julens bryg - ølsmagning

17.12.2015 kl. 19:30 Pressen, Politikens Hus, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 200,00 Ekskl. kortgebyr

Vinter- og juleøl. Ølsmagning ved Carsten Berthelsen

Når året rinder ud, og de mørke dage kommer, insisterede vore forfædre (og formødre) på at udstå Den Kolde Tid med godt stærkt øl.

I urgamle tider blev brygprocessen indledt af samfundets ældste eller præsteskab, og det var stærkt bevægende for vores forfædre at iagttage, hvordan det unge øl i karret blev udviklet af den gær, som man havde passet på gennem hele året. At skabe øl var i gamle dage et klart bevis på livets cyklus. Og når denne proces blev udført på det tidspunkt, hvor det gamle år blev afløst af et nyt, har vore formødre og -fædre virkelig set lyset.

Rundt omkring på de danske gårde gjorde flittige bondekoner øl i et bryggers gennem århundreder. Det var et nødvendigt og glædeligt næringsmiddel. Hvis en dygtig madmoder kunne sit kram ved bryggerkarret, var piger og karle mere end villige til at gøre tjeneste hos hende. Så blev industriøllet fremherskende fra 1840'erne frem til dette århundredskift, hvor vi fik en ølrevolution, der igen satte fokus på at skabe øl, som man til alle tider har gjort.

Kom og prøv nogle af den fineste sæsonøl fra de store øllande i Europa. Smag nogle de bedste, der er perfekte til vinterfrokosten, julemaden og til den stille stund, hvor månen sejler over nattehimlen.

Vi skal bl.a. smage en knaldsort porter fra danske Hornbeer, der egner godt til frokostbordets skarpe oste, en fyldig og smagfuld belgisk Barley Wine på 12 %, en drøm af en brun (såkaldt massieve ale) til juleaftens gås, and eller flæskesteg, en underskøn ravfarvet stærk britisk ale til at fejre St. Luciadag og den verdensberømte Bockbier fra München: Salvator. Vi smager syv øl i alt.

DATO
Torsdag 17. december kl. 19.30

STED
Pressen, Politikens Hus
Vester Voldgade 33, København V

PRIS
Pluspris 175 kr. + 10 kr. i gebyr
Pris uden  abonnement 250 kr. + 10 kr. i gebyr

TILKØB
Det er muligt at tilkøbe bøger i forbindelse med billetbestillingen. Bestilte bøger udleveres ved arrangementet.
Ølrejsen: Pluspris 150 kr. Pris uden abonnement 200 kr. 
50 øl du skal smage før du dør: Pluspris 150 kr. Pris uden abonnement 200 kr.OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.