DKK 175,00 Ekskl. kortgebyr

Under Sandet - Forpremiere

30.11.2015 kl. 16:30 Grand Teatret - Sal 3, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 175,00 Ekskl. kortgebyr

Se Martin Zandvliets ’Under Sandet’ sammen med Bo Lidegaard, chefredaktør på Politiken.

Filmens afsæt er maj 1945, i dagene efter 2. Verdenskrigs afslutning. Tyskland har kapituleret, fem års tysk besættelse er ovre og regnskabets time er netop indledt. En engelsk konvoj bevæger sig over den dansk/tyske grænse og ombord på flere af køretøjerne sidder hundreder af helt unge tyske krigsfanger. De er ikke på vej hjem, men udleveres til de danske myndigheder og anbringes under skarp bevogtning på en dansk kaserne et sted i Sønderjylland. Her skal de i løbet af tre dage lære at desarmere landminer, for siden at fjerne de to millioner af slagsen, som den tyske besættelseshær har gravet ned i sandet langs den jyske vestkyst.

Tydeligt svækket af den lange krig, tvinges de unge drenge ud til Vestkysten, hvor de bliver beordret til at fjerne de to millioner miner, som den tyske besættelsesmagt har placeret under sandet langs den danske vestkyst. Kravlende rundt i sandet bliver drengene tvunget til at udføre det livsfarlige arbejde med deres bare hænder under ledelse af den danske militære sergent, Carl Leopold Rasmussen.

Skridt for skridt afsøges kilometer efter kilometer af den danske kyststrækning og én efter en mister de tyske drenge livet, når de uforvaret sætter fødderne i sandet og sprænges i stykker.

Hadet til tyskerne og minderne om krigen og alle dens afsavn sidder dybt i den danske befolkning såvel som i Carl, der lader al sin vrede regne ned over de tyske krigsfanger, indtil en tragisk hændelse får ham til at ændre sit syn på fjenden - men på det tidspunkt har mange allerede mistet livet.

DATO
Mandag 30. november kl. 16.30

STED
Grand Teatret
Mikkel Bryggers Gade 8, København K

PRIS
Pluspris 90 kr. + 10 kr. i gebyr
Pris ikke-abonnent 165 kr. + 10 kr. i gebyr

Pluspris er for alle med et Politiken PluskortOBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.