DKK 160,00 Ekskl. kortgebyr

Hva’ mæ’ Kulturradikalismen?

25.11.2015 kl. 19:30 Pressen, Politikens Hus, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 160,00 Ekskl. kortgebyr

Kulturradikalismen har været en af de mest betydningsfulde kulturelle bevægelser i det 20. Århundredes Danmark.

Georg Brandes Selskabet

Da Rifbjerg døde for nylig forsvandt en af de stærkeste repræsentanter for traditionen.

Det er en god anledning til at besinde sig på fænomenet – hvad er det egentlig bevægelsen har betydet for udviklingen af individet, friheden og det moderne som ledetråd?

Har denne mangesidige bevægelse svar på de store udfordringer som vores generation står over for, hvor digitaliseringen, globaliseringen, klimaet og indvandringen sætter nye dagsordener?

Kan man overhovedet tale om en fast linje eller en kontinuerlig bevægelse fra Georg Brandes, Poul Henningsen til Rifbjerg?

For at opridse historien og for at diskutere sagen har vi inviteret en række af vores bedste hoveder fra forskellige felter. Kulturminister Bertel Haarder, Det kongelige teaters direktør Morten Hesseldahl, professor Hans Hertel samt kulturjournalist Klaus Rothstein indleder med oplæg om kulturradikalismen.

Ved siden af oplæggene oplæses ældre og nyere litterære tekster som forholder sig til traditionen. Forfatter og litteraturkritikeren Niels Barfoed vil læse Rifbjergs digte om kulturradikalisme op mens forfatterne Kristina Stoltz og Peder Frederik Jensen fremfører egne tekster.

Ordstyrer er Elisabeth Møller Jensen, formand for Georg Brandes Selskabet.

DATO
Onsdag 25. november kl. 19.30-21.30

STED
Pressen, Politikens Hus
Vester Voldgade 3, København V

PRIS
Pluspris 75 kr. + 10 kr. i gebyr
Pris læsere uden abonnent 150 kr. + 10 kr. i gebyr

Pluspris er for alle med et Politiken PluskortOBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.