DKK 210,00 Ekskl. kortgebyr

Ai Weiwei særarrangement på Faurschou Foundation

17.11.2015 k. 17-19.30 Faurschou Foundation, Nordhavn
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 210,00 Ekskl. kortgebyr

Faurschou Foundation byder på en aften i den kinesiske samtidskunstner Ai Weiweis tegn.

Kom og få et dybdegående indblik i den aktuelle og verdensberømte kunstner Ai Weiweis liv og kunstneriske praksis. Ai Weiwei er i øjeblikket nyhedsstof i medier over hele verden pga. sin kamp med legetøjsgiganten LEGO, der ikke vil acceptere hans bestilling til et kunstprojekt og i sommers var det hans genvundne frihed til at rejse ud over Kinas grænser efter fire år, der trak overskrifter.

Faurschou Foundation har siden marts vist en stor solo udstilling med Ai Weiwei (1957) og vi markerer derfor hans aktualitet med en aften med oplæg, Andreas Johnsens dokumentar om Ai Weiwei, en omvisning i udstillingen og et glas vin. Titlen på udstillingen, 'Ruptures', indikerer netop de brud og omvæltninger, der har præget Ai Weiweis liv og kunstneriske praksis, ikke mindst på grund af hans ligefremme kritik af det kinesiske styre, og myndighedernes efterfølgende tilbageholdelse af ham i 81 dage i 2011, efterfulgt af husarrest. Dette har gjort Ai Weiweis navn kendt langt ud over kunstverdenen.

Udstillingen på Faurschou Foundation præsenterer nogle af de vigtigste værker, som har cementeret Ai Weiweis position som en af verdens mest betydningsfulde kunstnere, herunder Sunflower Seeds - en mindre udgave af hans store stedsspecifik installation på Tate Modern i Turbinehallen i 2010, bestående af 100 millioner håndlavede porcelæn solsikkekerner - og Straight (2008-12).

Sidstnævnte består af 73 tons armeringsstål, som Ai Weiwei indsamlede blandt murbrokkerne efter jordskælvet i Sichuan, Kina, og derefter fik det transporteret til sit værksted i Beijing, hvor assistenter omhyggeligt hamrede stængerne lige igen.

Dokumentaren er 'The Fake Case' instrueret af Andreas Johnsen, som også vil være tilstede og give et oplæg efter filmen. I dokumentaren følger man Ai Weiwei efter hans 81 dage i isolation ved de kinesiske myndigheder, hvor både journalister, kunstverdenen og familien kræver hans opmærksomhed, samtidig med at han skal håndtere en sag om et gigantisk skattesnyd, som Ai selv kalder 'The Fake Case' pga. de åbenlyse falske anklager. Den store opbakning Ai Weiwei får, giver ham dog håbet og troen tilbage på at Kina står over for en forandring.

Arrangementet starter kl. 17 på Faurschou Foundation. Efter et glas vin vil Andreas Johnsen give en introduktion til filmen. Selve filmen varer cirka halvanden time. Efterfølgende vil der være mulighed for en frivillig omvisning, hvor Ai Weiweis kunst og praksis vil blive forklaret og diskuteret yderligere.

Om Andreas Johnsen
Andreas Johnsen har fokus på sociale emner og har i flere af sine film nysgerrigt undersøgt kunstneres vilkår, især i tredjeverdenslande, og hvordan de formår at udvikle og producere deres kunst, ofte under meget svære kår. Han har bl.a. lavet 'Man Ooman' (2008) om kønsroller og dancehall-kulturen på Jamaica, 'Murder' (2009) om konsekvenserne af Nicaraguas abortlovgivning og 'Kidd Life' (2012) om mennesket og popfænomenet Kidd.

Om Faurschou Foundation
Faurschou Foundation er privatejet kunstsinstitution med afdeling i Københavns Nordhavn samt i Beijings attraktive kunstdistrikt 798. Vores mål er at introducere nogle af verdens mest eminente kunstnere til et bredt, internationalt publikum, og siden institutionens etablering i år 2011, har vi vist udstillinger med bl.a. Ai Weiwei, Louise Bourgeois, Shirin Neshat, Dahn Vo m.fl.

Praktisk
Pga. byggearbejde er der besværet afgang til Frihavnen. Al ind- og udgang sker gennem Containervej/Sundmolen - en lille sidevej til Sundkrogsgade - igennem de opslåede frihavnsbomme. På Faurschous hjemmeside og Facebook findes der kort over ruten.

DATO
Tirsdag 17. november ca. kl. 17-19.30
Tirsdag 1. december ca. kl. 17-19.30

STED
Faurschou Foundation
Klubiensvej 11, Nordhavn

PRIS
Pluspris 125 kr. + 10 kr. i gebyr
Pris ikke-abonnent 200 kr. + 10 kr. i gebyrOBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.