DKK 170,00 Ekskl. kortgebyr

Zornig og Turell: Underdanmarks jægersoldater

16.11.2015 kl. 19:30 Pressen, Politikens Hus, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 170,00 Ekskl. kortgebyr

Hør Lisbeth Zornig Andersen og Lotus Turell, to af forfatterne til ’Underdanmarks Jægersoldater’ i samtale med Kirsten Nilsson.

Turell & Zornig: Her er Underdanmarks Jægersoldater

En samtale om deres arbejde med at skrive om ti brændte børns rejse fra bunden til toppen af samfundet. Ti super-mønsterbrydere, der som børn tidligt skulle lære at navigere og overleve i farligt terræn med forældre og voksne, der misbruger, svigter og forsvinder.

Hvad skal der til for at bryde med den negative sociale arv? Hvor dygtige er vi andre egentlig til at hjælpe de små jægersoldater til at ikke bare at overleve, men realisere et balanceret liv? Og hvordan får vi vendt den nedadgående, negative kurve for vellykkede mønsterbrud i dagens Danmark. Og hvad med forfatternes egne mønsterbryderhistorier? Den ene repræsenterer Underdanmark, den anden det kulturelle Overdanmark, men hvor stor er den reelle forskel, når det kommer til spørgsmålet om omsorg kontra svigt, og hvad har de til fælles?

Velkommen til en aften i Politikens Hus om overlevelsesstrategier og bæredygtigt liv.

Om 'Underdanmarks jægersoldater'
En bog om de mennesker, der kan gå lidt længere på literen, som tåler lidt mere end de fleste og præsterer over forventning. Det er de mennesker, der på trods af en opvækst i ekstrem modgang, ikke bare klarer sig, men kalrer sig godt. Når man i en alder af 12 år kan leve uden søvn og mad i dagevis og i det hele taget et liv uden omsorg og tryghed, er man blevet sin egen jægersoldat. Disse underdanmarks jægersoldater er supermønsterbrydere, og bogen skildrer på godt og ondt, hvordan livet tackles med den bagage.

Hvordan man bliver en succes mod alle odds - og hvad prisen er.  Lige fra stretgierne og styrkerne til ensomheden, brutaliteten og dæmonerne. De medvirkende er blandt andre Pia Olsen Dyhr, medlem af Folketinget, formand for SF; Dennis Ceylan, professionel bokser, udtaget til OL i 2012; Lasse Einar Mortensen, sikkerhedssupervisor, Københavns Lufthavn; Kristian Ditlev Jensen, forfatter og journalist; Claus Elgaard, journalist og tidligere studievært på TV2; Karin Schwartz, OL-sølvvinder i taekwondo og viceborgmester i Esbjerg; Jørgen Lange Thomsen, professor i retsmedicin og statsobducent på Syddansk Universitet; Gitte Andersen, arkitekt og stifter af SIGNAL Arkitekter; Erik Nielsen, borgmester (S) i Rødovre og næstformand for KL; Mads Holger, forfatter, iværksætter og tidligere Folketingskandidat.

DATO
Mandag 16. november kl. 19.30

STED
Pressen, Politikens Hus
Vester Voldgade 33, København V

PRIS
Pluspris 85 kr. + 10 kr. i gebyr
Pris ikke-abonnent 160 kr. + 10 kr. i gebyr

Pluspris er for alle med et Politiken PluskortOBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.