DKK 110,00 Ekskl. kortgebyr

Heidegger og jøderne

28.10.2015 kl. 16:00 Pressen, Politikens Hus, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 110,00 Ekskl. kortgebyr

Da den romerske filosofiprofessor Donatella Di Cesares bog, Heidegger og jøderne, udkom på italiensk i december 2014, var den en bombe i Heidegger-diskussionen.

Især med afsløringen af, at Heidegger mente, at jøderne selv var skyld i Holocaust.

Bogen er på rekordtid blevet oversat til dansk. Den bygger på omfattende studier med udgangspunkt i Martin Heideggers notesbøger, de såkaldter på  "sorte hæfter", som i disse år er under offentliggørelse. De sorte hæfter kaster lys over sider af den store filosof, som hidtil har kunnet bortforklares eller bagatelliseres.

Det fremgår af hæfterne, at Heidegger var antisemit, med alt hvad dette betyder for forståelsen af en af det tyvende århundredes centrale kritikere af den moderne verden.

Gennem behandlingen af Heidegger tager Donatella Di Cesare læseren med på en historisk tour de force i antisemitismen, et fænomen, som med disse års overfald på jøder og jødiske institutioner igen er blevet aktuelt.

Mød Donatella Di Cesare i samtale med lektor Hans Hauge fra Aarhus Universitet. Ordstyrer er Politikens chefredaktør, Bo Lidegaard.Dato
Onsdag 28. oktober kl. 16-17.30

Pris
Pluspris 50 kr. + 10 kr. i gebyr

Pris ikke-abonnenter 100 kr. + 10. kr i gebyr


OBS:
For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.