DKK 185,00 Ekskl. kortgebyr

Filosofisk Talkshow præsenterer: Ghita Nørby

12.11.2015 kl. 19:30 Pressen, Politikens Hus, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 185,00 Ekskl. kortgebyr

Politiken Plus præsenterer Filosofisk talkshow – et filosofisk åndehul med kant og glimt i øjet efterfulgt af bar og snak. Premiere torsdag 12. november med hele Danmarks teaterdiva nr. 1: Ghita Nørby.

Gå ikke glip af første Filosofisk Talkshow, hvor jeres vært, filosoffen Anders Fogh Jensen, har inviteret dansk film og teaters grand lady Ghita Nørby med på scenen. Ghita Nørby er for tiden - blandt meget andet - aktuel med bogen 'Det er aldrig for sent …'. Den handler om at starte forfra, og den giver blandt andet filosoffen anledning til at spørge Ghita, om man altid bør prøve dét, eller om det er okay indimellem bare at lægge sig ned og tage livets knubs til efterretning. Det ligger i arrangementets præmis, at vi ikke kan ane, hvordan samtalen udvikler sig; men vi ved, at filosoffens tanker har kredset om størrelser som mod, vilje, retfærdighed, kærlighed og mening. Og hvad med stædigheden, hvor vigtig er den, når - ja, lad os bare sige det - livet, døden og kærligheden overrasker og udstikker nye retninger?

Mød Ghita Nørby og Anders Fogh Jensen i livlig og åbenhjertig samtale, når vi første gang slår dørene op for Filosofisk Talkshow. Baren er åben før, under og efter, skulle man have lyst at blive hængende og drøfte livets små og store spørgsmål over et glas i godt selskab.

Filosofisk Talkshow er livsfilosofiske samtaler om det at være menneske i dag; om at have gjort sig vigtige erfaringer i livet, om at have lyttet til nogle råd og ignoreret andre, om at forholde sig til sin egen skæbne, om at være blind, seende, bagklog, forudseende eller naiv. I samtalerne vil Anders spørge gæsterne til råds om, hvordan man bedst kan leve sit liv. Men hvilke historier, der fortælles, ved ingen endnu.


Filosofisk Talkshow - med filosof Anders Fogh Jensen (filosoffen.dk).
Filosoffen og skiftende gæster vender livet, døden og kærligheden - et filosofisk åndehul med kant og glimt i øjet efterfulgt af bar og snak.

Verden bliver mindre og mindre. Arbejde og fritid flyder sammen. Viften af uundværlige, personlige gadgets vokser, og mulighederne for frit at ytre sig og kaste sig ind i diskussioner og samtaletråde om alt fra farven på de kendtes sokker til indholdet af finansloven, er uendelige og stort set uden konsekvens i enhver forstand. Det er som det er, og det er det på godt og ondt.
Men et sted midt i det hele står den personlige samtale mellem mennesker og ser på. Nogle gange står den helt stille. Andre gange sker der dét, som netop kun sker i det personlige møde mellem to tænkende væsener, at tankerne får forbindelse til noget andet og større, at ideerne i samtalen får vinger og løfter sig op. Det er samtaler, der bringer det filosofiske og eksistentielle frem; den samtale kan de fleste af os godt lide at lytte til og at indgå i, og derfor giver vi jer nu Filosofisk Talkshow. Et fast tilbagevendende arrangement, hvor vi taler om de store ting i de små ting, og om livet og døden, kærligheden og meningsløsheden, erfaringer og drømme, systemer og kaos. Omdrejningspunktet er ikke filosofihistorien, det er den personlige samtale om det, der angår os alle.

Jeres vært er filosof Anders Fogh Jensen, hans samtalepartner skifter fra gang til gang, men du kan være sikker på, at det altid vil være en, der har noget på hjerte, sten i skoen og levet liv i bagagen. Og så er baren altid åben, også - og især - efter samtalen på scenen. Som en god vært bliver filosoffen hængende og er til rådighed for en snak i baren, ligesom vi håber, I vil være der.

Om filosoffen:
Anders Fogh Jensen (filosoffen.dk) er filosof, Ph.D. med speciale inden for nyere fransk filosofi. Siden sin første bog har Anders været forelsket i metaforer. Han har beskrevet vores vilkår i dag som projektmennesker i et projektsamfund. Senest har han kastet sig over livsfilosofiske spørgsmål, for hos filosofferne og i mytologien at finde svar på, hvordan man skal leve sit liv. Om det og om alskens emner har han holdt mere end 250 foredrag. Bl.a. forfatter til bøgerne Metaforens magt, Mellem ting - Foucaults filosofi, Magtens kartografi, Projektsamfundet, Projektmennesket og senest Hvordan skal jeg leve mit liv, Kierkegaard? Læs mere om Anders og hans meritter på filosoffen.dk.

Kommende gæster tæller blandt andre:
Lars H.U.G.
Suzanne Brøgger
Simon Kvamm
Kasper Eistrup


Dato
Torsdag 12. november kl. 19.30

Pris
Pluspris 100 kr. + 10 kr. i gebyr
Pris ikke-abonnenter 175 kr. + 10 kr. i gebyr


OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.