DKK 70,00 Ekskl. kortgebyr

P1liveX i Koncerthuset

25.10.2015 kl. 13:15 DR Koncerthuset, Koncertsalen, København S
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 70,00 Ekskl. kortgebyr

Med eventen P1liveX flytter P1's redaktioner for en enkelt dag ud af radiostudiet og ind på DR Koncerthusets store scene.

Her vil værter fra radioprogrammer som P1 Dokumentar, Eksistens og Harddisken byde publikum indenfor til en række enestående oplevelser med fokus på viden, der både overrasker og flytter perspektiv. P1liveX er en tour de force gennem noget af det bedste fra P1.

Alle P1 sessions foregår live på scenen i Koncerthuset, på nær 'Eksistens præsenterer: På rumsafari blandt Mælkevejens planeter', som foregår i Søauditorierne, Aarhus Universitet og live transmitteres til storskærmen i Koncerthuset

Vi gør opmærksom på, at arrangementet bliver optaget til tv, hvorfor det er vigtigt at alle er på plads i salen kl. 13.15.

Kvinden der forsvandt - en live opførelse
P1 Dokumentar har premiere på radiodokumentaren 'Kvinden der forsvandt' opført live på scenen. Ved hjælp af pårørende, eksperter og andre implicerede vil dokumentaren forsøge at løfte sløret for en ung kvindes skæbne.

Vært: Gry Hoffman. Tilrettelægger: Tine Møller Sørensen. Iscenesættelse: Kasper Sejersen. Redaktør: Jesper Hyhne. Medvirkende: Bl.a. tidligere chef for Rejseholdet Kurt Kragh.
Videnskabens verden præsenterer:

Strøm på hjernen
Et firkantet 9v batteri, to elektroder og så en hjerne. Mere skal der ikke til for at sætte hjernen på andre tanker. Svag strøm afhjælper nemlig både sygdomme som depression og bipolar lidelse - og bliver brugt til at optimere koncentration, kreativitet og hukommelse. Se hvordan, når vi sætter strøm til hjernen i DR's Koncertsal.

Værter: Kristoffer Frøkjær og Marie Hougaard. Medvirkende: Bl.a. hjerneforsker Troels W Kjær og DIY patient Alex.

Prøv Virtual Reality med oplevelser mere virkelige end virkeligheden
Virtual reality teknologien har i disse år taget fart med masser af nye gadgets og projekter. Især nye 3D-universer skabt via computere eller filmet med 3D-kameraer, som man oplever iført særlige briller.

Værter: Anders Høeg Nissen og Henrik Føhns. Medvirkende: bl.a. de danske Virtual Reality-firmaer Rokoko og Kanda.

Hamp, lindring og straf
I 'Hamp, lindring og straf' hører du historien om, hvordan cannabis som medicin til lindring af alvorlig sygdom presser en dansker ud i kriminalitet. På scenen får vi også selskab af en anden dansker, som bor i en af de 21 stater i USA, hvor hamp er legaliseret til medicinsk brug. Derudover får du forklaringen på, hvorfor sundhedsstyrelsen og politikerne ikke bare frigiver hamp til medicinsk brug. "Men er det ikke fordi, de blander tingene sammen?", spørger idehistoriker.

Vært: Torben Brandt. Tilrettelæggelse: Torben Brandt og Maria Donvang. Medvirkende: Bl.a. en anonym sclerose patient og Linda Parsley, "pot-oteker" i Los Angeles.

På rumsafari blandt Mælkevejens planeter
Er Jorden almindelig eller findes der andre steder i universet planeter som vores egne? Findes der live derude? Og hvordan kan vi evt. finde det?

Vært: Carsten Ortmann, Medvirkende: professor meritus i videnskabshistorie, Helge Kragh og professor i astrofysik, Hans Kjeldsen

Rosenkjærprisen 2015
P1liveX er stolte over at lægge scene til overrækkelsen af Rosenkjærprisen, der bliver givet til en person, "som har vist evner for at gøre et vanskeligt stof tilgængeligt for et bredere publikum i en forståelig og levende form".

Til P1liveX kan du opleve Svend Brinkmann få overrakt Rosenkjærprisen samt høre ham dele ud af sin viden og erfaring, når han sætter sig til rette på scenen sammen med tidligere Rosenkjærprismodtagere.

DATO
Søndag 25. oktober kl. 13.15

C-billetter
Pluspris 30 kr. + gebyr 10 kr.
Pris ikke-abonnent 60 kr. inkl. gebyr.

STED
Koncerthuset, Koncertsalen
Ørestads Boulevard 13, København S.

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort.


OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter