DKK 140,00 Ekskl. kortgebyr

Radium

19.10.2015 kl. 20:00 Den Gamle Frimurerloge, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 140,00 Ekskl. kortgebyr

Den danske astrofysiker Anja C. Andersen og skuespiller og musiker Lotte Andersen mødes i et nyt og anderledes samarbejde mellem videnskab og kunst.

En musikalsk forestilling om verdens første kvindelige nobelprisvinder Marie Curie, der stod bag den skelsættende opdagelse af det radioaktive grundstof Radium.

Radium tager afsæt i Marie Curies spektakulære liv og banebrydende forskning med en musikalsk forelæsning om de usynlige kræfter, der oppebærer verden, som vi kender den, men samtidig har potentialet til at destruere den. En rejse fra det inderste i mennesket til det yderste i det kendte univers og tilbage igen - fra det allermindste til det allerstørste, fra det velkendte til det næsten ubegribelige.

Videnskab, teater og musik fusionerer i en koncertforelæsning fra naturvidenskabens frontlinjer og en musikalsk rejse i den forunderlige verden af radium, røntgen, sorte huller og universets begyndelse i The Big Bang.

En hyldest til Marie Curie og de banebrydende opdagelser, hvis hemmeligheder bæres frem i lyset af astrofysiker Anja Cetti Andersen fra Niels Bohr Instituttet i samspil med Lotte Andersen, der synger om Marie Curies liv og bedrifter akkompagneret af en klassisk strygekvartet og den elektroniske komponist og DJ Spejderrobots lydunivers. Musik og forelæsning forløses i Anne Mette Fisker Langkjers og Magnus Pinds stærke visuelle scenografi, som en alarmerende og smuk ursuppe.

Radium retter kikkerten mod skønheden, det fuldkomment fremmede og det overraskende velkendte, når 150 års naturvidenskabelig forskning kondenseres til en aftens intensiv, intelligent underholdning i det blålige skær af radium fremført at to stærke kvinder fra videnskabens og kunstens verden.

STED
Københavns Musikteater
Kronprinsensgade 7, København K

DATO
Mandag 19. oktober kl. 20
Lørdag 24. oktober kl. 17
Mandag 26. oktober kl. 20

PRIS
Pluspris 100 kr. + gebyr 10 kr.
Pris ikke-abonnent 130 kr. + gebyr 10 kr.

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort


OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter