DKK 0,00 Ekskl. kortgebyr

Politikens Akademi - Danmark i Krig

28.09.2015 kl. 18:00 Salen, Politikens Hus, København K
Tilmeld

Billetsalget er slut

 

DKK 0,00 Ekskl. kortgebyr

De to journalister Lars Halskov og Jacob Svendsen fra Politiken har skrevet bogen "Et land i krig - Hvordan Danmark blev krigsførende - og politikere og generaler famlede i blinde.

I dette første samlede værk om Danmarks krigsindsats fra 2001 til i dag fortælles historien om et lille uforberedt land, som ender ved fronterne i Irak og Afghanistan med store menneskelige og økonomiske omkostninger til følge - og som senere indgår i en luftkrig i Libyen.

Fortællingen begynder med terrorangrebene den 11. september 2001 og kortlægger de følgende års beslut beslutningsprocesser for lukkede døre blandt politikere og i forsvarets topledelse. Historien er fortalt gennem de mennesker, der oplevede begivenhederne: Strategerne i NATO, politikerne på Christiansborg og officererne i forsvarsledelsen, der traf beslutningerne og soldaterne, som skulle parere ordre.

En hel del politikere, forhenværende forsvarschefer, embedsmænd, soldater, britiske forskere og officerer samt højtstående embedsmænd i NATO har bidraget til bogen.

Mandag den 28. September kl. 18 kommer Lars Halskov og Jacob Svendsen forbi Politikens Akademi og fortæller om bogen. Kom og bliv klogere på Danmarks krigsdeltagelse gennem de seneste 15 år.

Det er gratis så tag en ven med under armen. Der vil som altid være kage, kaffe, frugt og sodavand.