DKK 210,00 Ekskl. kortgebyr

På Træk - Kamilla Hega Holst læser Karen Blixen

11.11.2015 kl. 17:00 Karen Blixen Museet, Rungsted Kyst
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 210,00 Ekskl. kortgebyr

Kamilla Hega Holst vandt i år hovedprisen "The Blixen Literary Award" for årets skønlitterære udgivelse På træk. Hun vil i samtale med Karen Blixen Museets direktør Catherine Lefebvre præsentere sin prisvindende roman og fortælle om sit litterære slægtskab til Blixen.

"Jeg oplever en stor samhørighed mellem min hovedperson Kaya og Karen Blixen og hendes kvindeskikkelser i sine fortællinger. I det hele taget er jeg opmuntret af 'det afvigende', det, der spejler og synliggør det normale."

Forfatteren Kamilla Hega Holst har i sit arbejde med bogen På Træk været nysgerrig på det forhold, at hovedpersonen Kaya skal rekreere i en af verdens mest depraverede byer, Pattaya. Byen opfatter hun som et af kapitalismens mest rå udtryk, et ureguleret marked, hvor alt er til salg, men hvor der også er en løssluppenhed og umiddelbar frihed for hendes hovedperson.  Kaya rejser ligeledes ud til sin morfar og hans thailandske samlever.

Kamilla Hega Holst udfordrer fastlåste forestillinger om kvinden. I det hele taget er hun opmuntret af 'det afvigende' - ligesom en rejse væk fra Danmark, fra sit hjemland, kaster et nyt lys på det, man rejste fra. Som det formentlig også har været tilfældet for Karen Blixen. Karen Blixen rekreerede også efter en skilsmisse og et kærlighedstab, da hun rejste hjem til sin mor.

Karen Blixen skriver i et af sine breve om sit tidlige liv i Afrika: "Her er omsider et sted, som var i stand til at give den frihed for alle konventioner, her var en ny form for frihed, som jeg indtil da kun havde fundet i drømme."
Arrangementet er støttet af Kulturstyrelsen.

Dato
Onsdag 11. november kl. 17

Pris
Pluspris 125 kr. + 10 kr. i gebyr
Alm. pris 200 kr. + 10 kr. i gebyr