DKK 250,00 Ekskl. kortgebyr

Københavns Drengekor opfører Händels Samson

13.11.2015 kl. 19:00 Vor Frue Kirke - Kbh Domkirke, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 250,00 Ekskl. kortgebyr

Københavns Drengekor har netop fejret 90 årsfødselsdag - og dermed også at have været en del af næsten 900 års europæisk kortradition.

Det var ikke mindst Kirkemusikaftnerne i Christiansborg Slotskirke, der skabte korets solide navn i dansk musikliv. Her kunne man opleve musik, man før kun havde læst om, fra den tidligste flerstemmighed til renæssancens mestre, symfoniske messer, det sidste nye af Stravinsky og Britten og et utal af danske uropførelser.

Selv om alle koncerterne transmitteredes i radioen, var de et tilløbsstykke: en stund til fordybelse ved afslutningen af ugen. En stund, hvor et nyt og bredere publikum fik kendskab til vores rige kortradition. Og omhyggeligt anbragt, så det ikke faldt sammen med de næsten lige så nystartede Torsdagskoncerter. I 1959 flyttede koret til Københavns Domkirke. Og her har traditionen udviklet sig lige til i dag. Med samme store publikumsinteresse, men omgivet af et helt andet rigt korliv og en stærkere konkurrence, end det var tilfælde de første mange år.

Hver Kirkemusikaften har gennem alle årene haft sin egen profil og ide. Den er måske endda blevet skærpet med årene. Med opførelsen af Händel's Samson fejres Kirkemusikaften nummer 800. Og det er naturligt at fejre denne koncertinstitution netop med et af Händel's fornemste oratorier. For var der noget, der fik det brede publikum i tale i London's musikliv i 1700 tallet, var det Händel's oratorier. De var så populære, at de næsten blæste den italienske operatradition helt af scenen.

STED
Vor Frue Kirke
Nørregade 8, København K

DATO
Fredag 13. november kl. 19

PRIS
Pluspris 180 kr. + gebyr 10 kr.
Pris ikke-abonnent 240 kr. + gebyr 10 kr.

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort