DKK 810,00 Ekskl. kortgebyr

Dagstur til det kulinariske kulturlandskab ved Faaborg

24.10.2015 kl. 08:00 Bus fra Ingerslevsgade, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 810,00 Ekskl. kortgebyr

En dag med fynbomalerne, Svanninge Bakker og dejlig fynsk mad af lokale råvarer.

På denne endagstur til det skønne Sydfyn kører vi først til Faaborg, hvor vi besøger Faaborg Museum, som blandt andet rummer en skøn samling værker af Fritz Syberg, Peter Hansen, Johannes Larsen og disses koner og søstre, Anna Syberg, Alhed Larsen og Christine Swane.

Her bliver vi vist rundt af en af museets kunsthistoriske omvisere, som viser os fynbomalernes motiver fra Svanninge Bakker tæt ved Faaborg, og i anledning af 100-års jubilæet kan vi nyde værkerne i deres oprindelige ophængning.

Efter Faaborg Museum kører vi i selskab med en kyndig kulturhistorisk guide fra Øhavsmuseet langs Øhavet op i Svanninge Bakker. Svanninge Bakker er et af Fyns mest storslåede naturområder og emmer af stemning og gode historier, og på vores tur rundt i bakkerne nyder vi det enestående landskab, historien og den storslåede udsigt over Faaborg og Det sydfynske Øhav.

Undervejs stopper vi ved herregården Steensgaard, hvor stedets ejer giver os en tur rundt i det helt nye principlandbrug dér, inden vi spiser frokost i Spiseriet. Spiseriet er Steensgaards økologiske spisested, som serverer frokost af høj kvalitet tilberedt med stedets økologiske kød og årstidens råvarer.

Dagen slutter på Øhavsmuseet med udsigt til det skønne øhav. Her får vi historien om Faaborg før byen; på den lille bakkede halvø, hvor Faaborg med klokketårnet og de røde tage ligger, har der nemlig boet mennesker længe før middelalderbyen blev grundlagt. På udstillingen her rejser vi med arkæologerne tilbage i tiden og får en ide om naturen og menneskene fra før byen blev bygget.

DATO
Lørdag 12. september kl. 8-18
Lørdag 24. oktober kl. 8-18

MØDESTED
Afgang fra Ingerslevsgade 8, København V 

PRIS
PLUSPRIS 695 kr. + gebyr 10 kr.

PRIS ikke-abonnent 800 kr. + gebyr 10 kr.

Pluspris er for alle med et Politiken pluskort


OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter