DKK 195,00 Ekskl. kortgebyr

En aften med Søren Ryge - om Søren Ryge blandt andet

26.11.2015 kl. 19:30 Pressen, Politikens Hus, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 195,00 Ekskl. kortgebyr

Søren Ryge har igen været ved tasterne, og denne gang ikke alene med en håndfuld historier, som på bedste Ryge'sk vis, og med udgangspunkt i rigtige, levende menneskers historier, fortæller om stort og småt i livet og i naturen. Nej, denne gang er det også historien om Søren Ryge selv, vi kan læse.

Men fordi vi så godt kan lide at høre ham tale selv, har vi arrangeret det således, at Søren Ryge kommer til Politikens Hus og fortæller historien selv. Om sin barndom som søn af den afholdte lærer i Agtrup i Sydslesvig, om skolegang, om kammeraterne, om livets gang i den lille landsby. Det er alt sammen umiskendeligt Søren Ryge´sk, og det bliver det også denne aften, hvor vi sørger for kaffe og kringle, mens Søren Ryge fylder Pressen med den klang af lune og glæde ved at fortælle historier om mennesker og deres skæbne, som vi kender så godt.

Om han også fortæller om nogle af de andre mennesker, der fylder bogen, lader vi op til ham selv - der er i hvert fald nok at vælge imellem: Her er beretningen om Marta, som efter sin mands død i en høj alder på sælsom vis finder sammen med en ungdomskæreste og får nogle gode år sammen med ham, indtil også han dør. Så er der Jytte med hestene. Hun voksede op i Klampenborg; men flyttede til Hanherred i Nordvestjylland som 33-årig, medbringende en hest, der hed Irina og var halvt araber og halvt trakhener . Derefter kørte hun Nordjylland tyndt i otte år med en avlshingst, der hed Glockenklang, som var en blanding af araber og engelsk fuldblod og nåede at bedække et hav af jyske hopper. Derefter forærede hun hingsten til stalddrengen Ib og tog ud at sejle i 35 år. Mest sammen med Arnold, som hun giftede sig med. På et tidspunkt købte hun et hus og et stykke jord på Fiji-øerne, hvor der også var en hest, og i 2006 gik hun på land på Mors og købte et lille sted i nærheden af Ib, der i mellemtiden var blevet ejer af dusinvis af avlshingste og driver en hingstestation.Der er Leif den stadig Lykkelige, som gik fallit med sin lille gård og nu arbejder som jord- og betonarbejder, men har fået lov til at drive den lille ejendom, han bor til leje på.

Men aftenen her er altså allermest Søren Ryge Petersen selv, som fortæller om sin barndom.

Dato
Torsdag 26. november kl. 19.30

Pris - Inkl. kaffe og kringle
Pluspris 110 kr. + gebyr 10 kr.

Pris ikke-abonnent 185 kr. + gebyr 10 kr.

Tilkøb - køb bogen i forbindelse med billetten til rabatpris
Pluspris 220 kr.
Vejl. udsalgspris 300 kr.


OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.