DKK 190,00 Ekskl. kortgebyr

Julemusik og traditioner - Concerto Copenhagen

23.12.2015 kl. 18:00 Trinitatis Kirke, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 190,00 Ekskl. kortgebyr

Jul i Trinitatis med Concerto Copenhagen og Lars Ulrik Mortensen.

Musikalsk fejring af julen går tilbage til middelalderen og er undervejs blevet en fascinerende hybrid af kristne og verdslige traditioner. I 1600- og 1700-årene dyrkedes julen dog især som en af kirkeårets største begivenheder. Bach skrev mange af sine mest medrivende kantater til juletiden, og hans 'Juleoratorium' består af seks kantater til højtiderne mellem jul og helligtrekonger. Også Händels ikke-kirkelige Messias er blevet en juletradition, om end den på hans egen tid hørte påsken til.

Corellis 'Julekoncert til julenat' med den yndede slutsats indgik i hans tolv kirkekoncerter udgivet i 1712. Men allerede tre år før udkom tolv koncerter af landsmanden Torelli, blandt dem en pastorale til 'den højhellige jul'. Og julekoncerter blev derefter lidt af en italiensk mode, Manfredini og Locatelli er lysende eksempler.

Den franske barokkomponist Charpentier var blandt sin tids betydeligste og mest vidtfavnende franske komponister. Og er navnet ikke så kendt hos os, så kender man med garanti den march med smældende trompet der åbner til hans 'Te Deum' i D-dur: i mere end 50 år kendingsmelodi for 'Eurovision'. I hænderne på Concerto Copenhagen vil han og hans italienske kolleger med sikkerhed få varm julestemning til at brede sig i Trinitatis kirke.

Concerto Copenhagen
Lars Ulrik Mortensen - musikalsk ledelse

Dato
Onsdag 23. december kl. 18

Sted
Trinitatis Kirke
Købmagergade 52A, København K

Pris
Pluspris 150 kr. + gebyr 10 kr.

Pris ikke-abonnent 180 kr + gebyr 10 kr.