DKK 190,00 Ekskl. kortgebyr

Drømme, mareridt, galskab - Concerto Copenhagen

02.11.2015 kl. 20:00 Garnisonskirken, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 190,00 Ekskl. kortgebyr

Concerto Copenhagen med Alfredo Barnardini: Drømme, mareridt, galskab … Det charmerende ved virvar i musikkens kunst.

Folia (vanvid) var oprindelig navnet på en spansk dans fra 1500-tallet baseret på et bestemt, karakteristisk akkordforløb - ikke ulig hvad jazzmusikere i dag kalder et 'blues-skema'. Akkordrækken blev i løbet af 1600-årene forbundet med en særlig melodi, La follia, der blev enormt populær. Den udviklede sig til en slags musikalsk stafetløb gennem tiderne, hundredvis af komponister benyttede den eller blot akkordfølgen, blandt dem flere af de største, Scarlatti, Corelli, Vivaldi, Bach, Cherubini, Liszt, Rachmaninov, og ja, også vores egen Carl Nielsen (i operaen Maskarade).

Oprindelsen til navnet kendes ikke, og hvilket 'vanvid' der var tale om, kan vi kun gætte på. Men kunsten må altid være klar til at gå helt ud til kanten, den må turde et vist mål af både virvar og vanvid, ellers bliver den selvtilfreds og tryghedsdyrkende.

Alfredo Bernardini har sammensat et snurrigt program med usædvanlig musik af en række af barokkens store personligheder. Han har desuden inviteret Mozart med - og har også bedt ensemblets 'huskomponist', Karl Aage Rasmussen, være med i den historiske La Follia-stafet.

Concerto Copenhagen
Alfredo Bernardini - musikalsk ledelse

Dato
Mandag 2. november kl. 20

Sted
Garnisonskirken
Sct. Annæ Plads 4, København K

Pris
Pluspris 150 kr. + gebyr 10 kr.

Pris ikke-abonnent 180 kr + gebyr 10 kr.