DKK 200,00 Ekskl. kortgebyr

Søren Ulrik Thomsen m.fl.

04.12.2015 kl. 19:30 Den Sorte Diamant, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 200,00 Ekskl. kortgebyr

Digteren Søren Ulrik Thomsen & sekstetten Det Glemte Kvarter indfanger med nærvær og ro en stemning af melankoli fra erindringen om livet, de vindblæste gader i storbyen og menneskers væren/ikke væren.

Koncert med Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter og Who Killed Bambi

Nærværende musik og poesi møder klassiske strygere.
Musikken blomstrer i digtenes zoniske zen-have og ridser uroligt sin pulserende melodik ind i digtets rystede spejl. Et pludseligt bækkenslag river lytteren væk, ind i en blå baggård. Neonlyset styrter gennem støvet, regnen driver ned over taxaens rude. En lukket november forsikrer os om, at det ikke er nok kun at dø én gang om året. Jeg er levende! Indestængt rå rytme bliver sat i scene af akustiske og elektroniske trommebeats; hængende sort hamrer gennem de smattede fortove på Oktober Boulevard … Det er musik og poesi. Det er power … Det er Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter.

Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarters musik og tekster er af mange blevet kategoriseret som jazz'n'poetry - men faktisk trækker musikken referencer til både elektronisk-, rock- og klassisk musik. Med maleriske musikalske billeder arbejder de med at afspejle den dobbelthed, som findes i digtene; mange af dem handler nemlig om livet, men tager udgangspunkt i døden. Og det er dén stemning bandet gennem deres statiske og minimalistiske kompositioner vil afspejle; ofte har musikken længtes efter noget mere fylde og varme, og det er her, det klassiske strygerensemble Who Killed Bambi kommer ind i billedet: Med dybde og elegance vil Who Killed Bambi således gå i dialog med band og forfatter og bygge videre på den varme og fandenivoldskhed, som allerede findes i musikken og teksterne.

Alt er gennemkomponeret og finpudset ned til mindste detalje, og resultatet er et stringent og klart lydbillede. En stor del af orkestrets identitet ligger i deres nærværende og levende sceneoptræden, hvor de forsøger at skabe et rum af musik, lys og ord. Med 6 ekstra strygere på scenen - altså 13 musikere i alt - tør vi godt garantere en sand omfavnelse af en altomsluttende oplevelse, som sætter sig lige i hjertet.

Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter startede deres samarbejde i 2010. I 2013 udkom debutalbummet 'Rystet spejl. Musik og poesi' på Gyldendal. Musikken er støvet, teksterne melankolske, og sammen indfanger de stemningen af erindring, storby og levet liv. Albummet er gæstet af bl.a. Trine Dyrholm og fik 5 hjerter i nærværende medie. Albummet vandt en DMA Jazz 2013 for 'Årets Danske Vokaljazzudgivelse'. Det er første gang nogensinde, at denne pris er gået til et spoken-word album. I 2014 gennemførte Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter projektet 'symphony 'n' poetry', hvor de optrådte med Århus Sinfonietta på SPOT Festival 2014 i Århus. De har høstet stor anerkendelse for denne koncert samt for deres modige og intelligent beherskede melodik, som har været med til at sætte 'musik og lyrik'-genren i et nyt lys. Det er første gang, at band og forfatter præsenterer 'symphony 'n' poetry' i København.

Efter succesen med Rystet spejl. Musik og poesi har Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter desuden valgt at søge i nye musikalske retninger. Vi kommer således til at høre en ny musik med udgangspunkt i digtsamlingerne City slang, Ukendt under den samme måne, Nye digte og Hjemfalden. Digtene fra disse samlinger rummer noget beatet og kantet, hvilket har inspireret bandet hen mod en mere rytmisk lyd, hvor både akustiske og elektroniske trommebeats har fået en fremtrædende rolle.

Dato
Fredag 4. december kl. 19.30
(Unummererede pladser, dørene åbner kl. 18.30)

Sted
Dronningesalen, Den Sorte Diamant
Søren Kirkegaards Plads 1, København K

Pris
Pluspris 152 kr. + gebyr 10 kr.

Pris ikke-abonnent 190 kr + gebyr 10 kr.