DKK 160,00 Ekskl. kortgebyr

Turen går til besættelsestidens København

21.09.2015 kl. 19:30 Salen, Politikens Hus, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 160,00 Ekskl. kortgebyr

Kom til en inspirerende aften med historisk opdagelse af København. En af forfatterne bag denne første guide til København under 2. Verdenskrig tager dig med tæt på krigens begivenheder i hovedstaden.

Jakob Sørensen, en af forfatterne bag bogen 'Turen går til besættelsestidens København', fortæller om kendte og mindre kendte spor fra besættelsen og dets aspekter: tysk terror, de danske nazister, Værnemagten, tyske flygtninge, modstandskampen, sortbørshandel og samarbejdspolitik. Eller hvad med at komme med en tur langs Øresundskysten i sporet af de danske jøders flugt til Sverige?

Bogen 'Turen går til besættelsestidens København', som foredraget her tager udgangspunkt i, fungerer nemlig som en guide, der giver en oversigt over alle vigtige fysiske spor fra den tyske militære og politiske tilstedeværelse, den danske politik og modstandsbevægelsens aktiviteter.

Stederne, vi skal høre om, er udvalgt efter deres historiske betydning, men også efter, hvad der i dag er at se. Når man står på den strand, hvorfra jødiske familier gik om bord i robåde med kurs mod sikkerheden og friheden i Sverige, eller ved mindesmærket på Frederiksberg Allé, hvor Den Franske Skole blev lagt i grus, kan man opnå en forbindelse med fortiden, der er en  forudsætning for at forstå vores fælles historie og værdsætte de spor, der endnu er tilbage.

Det er med andre ord inspiration til en udforskning af besættelsestidens København, hvor man selv sammenstykker sine ture alt efter interesse. Foredraget er et fotoforedrag, og dermed rigt krydret med illustrationer fra bogen.

DATO
Mandag 21. september kl. 19.30

STED
Salen, Politikens Hus
Vestergade 28, København V

PRIS
Pluspris 75 kr. + 10 kr. i gebyr
Pris ikke-abonnent 150 kr. + 10 kr. i gebyr

TILKØB
Man kan bestille bogen i forbindelse med billetten til speciel Pluspris.
(Bogen vil blive udleveret ved arrangementet).
Pluspris 200 kr.
Pris ikke-abonnenter 250 kr.
Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort