DKK 50,00 Ekskl. kortgebyr

Josefine Ottesen - familieroman; hvad er det?

15.10.2015 kl. 16:00 Salen, Politikens Hus, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 50,00 Ekskl. kortgebyr

AFLYST!

I anledning af efterårsferien har vi inviteret Josefine Ottesen, en af landets mest læste børne- og ungdomsforfattere, til at komme og fortælle om sin roman Helgi Daner, som - udover at være en rigtig god bog - er en helt oplagt familieroman.

Og hvad er så det? Det er en roman, der retter sig mod flere generationer, og som giver mulighed for at etablere et fortællende univers, hvor børn og voksne kan mødes i øjenhøjde. Den fælles læseoplevelse kan være med til at skabe et samtalerum, som både børn og voksne ofte længes efter, men som kan være svært at skabe mulighed for i en fragmenteret hverdag uden mange fællesoplevelser.

Så længe børnene er små, er problemet ikke så stort. Der er masser af uformelle 'rum', hvor samtaler kan udvikle sig, f.eks. når de skal have tøj på, have vasket hår eller transporteres mellem hjem og daginstitution/skole. Når børnene bliver 10-12 år ændrer det sig imidlertid. De bliver selvstændige og har ikke behov for voksenomsorg på samme måde, og det er godt og rigtigt. Men det betyder også, at vi som voksne skal være ekstra opmærksomme på at skabe mulighed for de vigtige samtaler. Derfor har Josefine Ottesen valgt at udgive sin seneste roman som en 'familieroman', og hun har i den anledning udviklet en del ekstramateriale til bogen for at facilitere den fælles læseoplevelse.

Familieromanen Helgi Daner, der er inspireret af det gamle sagn om Holger Danske, er først og fremmest en rigtig ridderroman med drabelige kampe, strid om ære og stor kærlighed. Men det er også en bog om fædre og sønner, om hævn og tilgivelse og om, hvordan Europa blev kristent.?Josefine Ottesen tager tilhørerne med tilbage til Helgis barndom i en tilrøget, lavloftet vikingehal i 800-tallet, hvor krigerne drikker sig i hegnet, og hvor hævn og strid er samfundets omdrejningspunkt. 

Hun fortæller levende om, hvad det gør ved en ung mand, der er vokset op med en snæver horisont, at møde Karl d. Stores hof i Akka (Aachen), træde ind i Karls nybyggede domkirke, Maria Dom, med højt til loftet, byzantinske guldmosaikker, og at blive en del af en kultur præget af kunstnere og videnskabsfolk fra hele den kendte verden.

Foredraget egner sig fint som et blandet arrangement for alle, men primært fra 10 år og op. Det er Josefine Ottesens erfaring, at Helgi Daner som familielæsning bl.a. fungerer rigtig godt for halvstore børn og deres bedsteforældre. Der vil naturligvis blive rig lejlighed til at stille spørgsmål til forfatteren, både om Helgi Daner men også om hendes andre værker.

Forfatteren signerer også gerne bøger og skriver autografer efter foredraget.
Se mere om familielæsning her.

Om forfatteren
Læserne siger om Josefine Ottesens bøger, at de er familiesamlere, tidsløse, spændende, kan forstås på mange niveauer og giver stof til gode samtaler.  Forfatteren er da også en af Danmarks mest læste børne-og ungdomsforfattere, og mange af hendes bøger læses også med stor fornøjelse af forældre og bedsteforældre. Josefine Ottesen har derfor valgt at udgive sin nyeste velanmeldte roman, Helgi Daner, som en "familieroman" og har i den anledning også udviklet en del ekstramateriale til bogen for at facilitere den fælles læseoplevelse.

DATO
Torsdag 15. oktober kl. 16

STED
Salen, Politikens Hus
Vestergade 28, København V

PRIS
Pluspris 75 kr. + 10 kr. i gebyr
Pris ikke-abonnent 150 kr. + 10 kr. i gebyr
Enhedspris for børn under 16 år. 40 kr. + gebyr 10 kr.

TILKØB
Man kan bestille bogen i forbindelse med billetten til speciel Pluspris.
Bogen vil blive udleveret ved arrangementet.
Pluspris 255 kr.
Pris ikke-abonnenter 300 kr.
Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort


OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.